• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolejowe klimaty...

Fictorque

Aktywny użytkownik
Reakcje
583 0 0
Czy ta Pani doczekała się w końcu pociągu?
Hmmm... naprawdę lakoniczne pytanie... Nie wiem co odpowiedzieć.
Czy, że tak jakiś pociąg w końcu przyjechał i ludzie z peronu wsiedli,
czy też kim jest ta Pani i co się z nią dalej stało,
czy też jaki był numer pociągu, jaką jednostką był obsługiwany i czy odjechał planowo.

Proza życia jest taka, że pewnie jak wszyscy wtedy czekaliśmy na poranny pociąg w kierunku Tarnowa by dostać się do pracy.
Ale wspinając się po się po schodach, zostałem tknięty sceną, która się przede mną ukazała. Ładne niebo, wciąż świecące latarnie i zamiast gaworzącej grupki pracowników kolei wracających po pracy do domu, stojąca samotnie pani w płaszczu. Nie jest to wybitne zdjęcie, ale emanuje izolacją, oczekiwaniem, samotnością. Chciałem spróbować jeszcze z innymi ujęciami, ale zaraz za mną na peron wychodzili inni pasażerowie.

Szkoda tylko, że słupy na stacji miały luźne podejście do stania "pionowo". Jak się człowiek przyjrzy peron i horyzont ucieka w prawo, a centralna latarnia w lewo.

Ostatnio edytowane:

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.240 30 1
Na trakcję parową, przy tych temperaturach, zgody nie dostali? Za to widać, że brakuje sprawnego, zabytkowego taboru spalinowego.
Tabor jest Andrzeju -dzień wcześniej pociągi prowadziła SM30 kolegów z Wrocławia.
Ponoć zadecydowała w wynajęciu tańsza oferta złożona przez właściciela lokomotywy ( tak się dowiedziałem po rozmowie z obsługą pociągu)

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.240 30 1
tak dzień wczęśniej w sobotę pociąg Turkola prowadziła SM30-507, ale na niedziele zaplanowano lokomotywe z LOTOSU
Zobacz załącznik 822009
Wrocław Mikołajów, 19.06.2021, pociąg wraca z Miejskiej Górki
Nawet nie zdajesz sobie sprawy Rysiek jak liczyłem na tą właśnie lokomotywę w pociągach wokół Leszna i Krotoszyna ;)
To byłby materiał na fajne zdjęcia. No cóż było jak było :rolleyes:.