Powiem szczerze, że trochę dziwnie czyta mi się waszą dyskusję o torach.. Bo te są lepsze, a te gorsze, a tamte coś. Dobrze, ale ja się nie znam, nie macałem ich i nie wiem, w czym są lepsze? Lepiej pociąg po nich jedzie, lepiej prąd przewodzą, lepiej wyglądają ?
Ja tylko chcę jak najlepiej i żeby było pięknie..
Mam rozumie, że wyglądają realniej/lepiej/ładniej? Na razie nie myślę o wyglądzie (chociaż powinienem), na początek priorytetem dla mnie jest zbudowanie torowiska, następnie oświetlenie go (semafory) i na koniec zelektryfikowanie (słupy trakcyjne). Jak już będę miał to, to wtedy przyjdzie pora na wyglądanie
Bo najprawdopodobniej w lokomotywie nie ma kulisów krótkich sprzęgów. Nawet na R2 powinno działać ok.
A co to są te kulisy ?
Kupiłem sobie zestaw startowy właśnie piko, z 'husarzem' icc, to tam tego nie ma?
Co do zestawu - tak, wiem, czytałem - loko całkowicie wyssana z palca, bardziej podobna do taurusa (chyba) a wagony skrócone - wiem, ale wybrałem to, bo mi się podoba. I czytałem też, że lepszy (dla kogo, skoro mi się podoba ten?) byłby zestaw z piętrusem, bo tam wagony przynajmniej są takie, jak powinny być, a loko zamienić na SM42 (czy raczej SP) i będzie pięknie. To może kiedyś (czyli jak już będę miał po czym jeździć).