A bo był na Allegro i mi się spodobał i pasować będzie do wagonów HJ typu RA, nawet jak by nie udało się przerobić to byłaby atrapa. Wpierw kupiłem a później dopiero spytałem się bo nie zauważyłem na jaki system zasilania był? Nie podano w opisie aukcji. Okazała się że Märklin, więc spytałem dalej czy koła są izolowane i były. Dostałem zdjęcia. No to mówię, skoro koła izolowane to kupię i przerobię, może się uda. Miałem taką nadzieję. Jak przyszła to okazuje się że nie ma w instrukcji opisu jak się rozbiera. No i pojawił się problem, ale udało się, płytka cała jest w tendrze, przelutowanie kilku kabelków i jest. Jeździ i świeci, białe i czerwone światłą, koło napędne bokspok - szkoda że nie wszystkie, sprzęgi śrubowe jak Weinetra, zderzaki sprężynują i okna kabiny przesuwają się. Parowóz nówka, niby 300 Euro w sklepach, a udało się za 330 zł. Nie zwiodłem się.
Tak więc model super. POLECAM.
Jedynie ja nie jeżdżę na cyfrze, więc jeżeli ktoś ma normalną płytkę 21 pin do PluX21 po zamontowaniu dekodera to chętnie odkupię.
[DOUBLEPOST=1497162467][/DOUBLEPOST]
A czy to jest jego projektu? Bo z tego co pisano chbya na 4 stronie tego wątku, kupiono je w USA i Kanadzie. I dużo podobieństwa do S160.