• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej we Wrocławiu i okolicach

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.202 1 0
EN57-2014ra jako IR "Bolko" w drodze z Wrocławia do Lublina mija Dąbrowę Górniczą w podwójnym składzie z EN57- ...no i zagadka bo zapomniałem strzelić mu pupę :)

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.202 1 0
s miał numer 2 122 737-1
rb miał numer 2 122 738-9 (trasa Zielona Góra-Wrocław)

Wszystkie trzy od 2009 w kolejach regionalnych. W 2007 ra jeszcze czerwono-szary był :)

Michal-DS1

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam Szanowne Grono w ten słoneczny majowy weekend. Spacerując dziś wraz z moją wybranką serca, postanowiłem uwiecznić małe co nie co, i w tym poście chce się tym z Wami podzielić. Na fotografiach min. Dworzec Mały ( dawny dworzec kolejki sowiogórskiej, dziś budynek mieszkalny ), semafor wjazdowy od strony Świdnicy, oraz pewnego gościa, który przybył ze składem Eanos-ów i Eamos-ów, mianowicie M62M - 015. Z informacji które pozyskałem od dyżurnego ruchu, będzie tu stał aż do poniedziałku w oczekiwaniu na wolne miejsce w kopalni DSS Piława Górna.

Załączniki

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
281 5 0
Super uzupełnienie do mojej fotorelacji , czy też na odwrót - moja fotorelacja jest uzupełnieniem filmu :)
Najładniejsza linia kolejowa na dolnym śląsku wg mojego zdania :p

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 73 0
Super,.... tylko zauważyłem dwa nie związane z tamtym terenem "ozdobniki" - stacja w Czarnocinie i wykolejony przed II wojną Ok22 w Gułtowach.

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.064 6 0
Wystawa "I to było możliwe.? Powojenny Wrocław w obiektywie Adama Feliksa Czelnego" w Muzeum Miejskim Wrocławia
foto z sieci

Przemek Kamiński

Znany użytkownik
Reakcje
423 3 0
Ul.Braniborska/Robotnicza, po prawej ostatnie (istniejące jeszcze do tej pory) fragmenty Dworca Marchijskiego. A w ogóle to zdjęcie przedstawia wywóz cegły z rozbieranego Wrocławia na odbudowę Warszawy.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.430 138 19
dwa zdjęcia Adama Czelnego z Wrocławia lat tuż powojennych znalezione w sieci http://wyborcza.pl/5,140981,18029710,I_to_bylo_mozliwe__Powojenny_Wroclaw_w_obiektywie.html?i=17 z wystawy w Ratuszu , o której wcześniej wspomniałem

Na drugiej fotografii widać fragment lokomotywy Köf. Ciekawe, została ona oznaczona numerem 2. Szkoda, że widać tylko jej fragment. Na podanej przez @Hoart'a stronie, fotografia została opatrzona następującym opisem: "Specjalna kolej do wywozu cegieł. Plac Wolności, rok 1955."

Ostatnio edytowane: