• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej we Wrocławiu i okolicach

ccsrally

Aktywny użytkownik
Reakcje
38 0 0
Hej
tak na szybko podczas zakupów w selgrosie na krakowskiej zobaczyłem taki oto smutny obrazek. Fotki z telefonu wiec słaba jakość. Jak ktos ma czas to moze podjechac stało tam chyba jeszcze z 5 wagonów
IMAG0733.jpg
IMAG0734.jpg

brian-82

Moderator Grupy KSK Wrocław
Donator forum
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
247 2 0
Jak ktoś zajrzy z drugiej strony w okolicach PT47-94 to zobaczy, jak tną kible.
A tak przy okazji to już wiem, kto nie dawał pracować w spokoju przy makiecie...

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Parę zdjęć z dzisiejszego wyjazdu do Kędzierzyna. TLK Lublin - Zielona Góra powinni dopłacać pasazerom do biletów. Czasami zapominam że skoro w modelach jesteśmy już w erze VI, to rzeczywistość PKP nie często zatrzymała się się zatrzymała paręnaście lat wcześniej:( jedyny plus to otwierane okna:D

IMAG0081.jpg

Widok na budynek dworca PATu na przy ul Piłsudskiego

IMAG0082.jpg

Intercity do Gdyni oczekuję na spóźniony pociąg relacji Katowice Wrocław. Fajna to asynchroniczna "siódemka"

IMAG0083.jpg

IMAG0085.jpg

IMAG0086.jpg

[DOUBLEPOST=1419714333][/DOUBLEPOST]Cd..

Pociąg z Pardubic na peronie 4 z "Małgosia" na czele

IMAG0087.jpg
IMAG0088.jpg
IMAG0089.jpg
IMAG0090.jpg
IMAG0091.jpg

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Cd 2

Popołudnie z dziobakiem (mój pierwszy raz więc dziób przerósł moje wyobrażenia o jego długości). Ciekawe ze pomimo faktu że już jeździ od paru tygodni to wciąż przyciaga uwagę zarówno małych jak i dużych - nie byłem jedynym pstrykajacym zdjęcia temu "Galactico"

IMAG0113.jpg

IMAG0114.jpg

...i Regio do Poznania.
IMAG0111.jpg
IMAG0112.jpg
IMAG0115.jpg

Ostatnio edytowane:

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Bo to PIC, już politycy nimi nie będą jeździć tylko bydło to i restauracyjne przestały być potrzebne.

PS. Do wszystkich wielce obrażonych, słowo bydło zostało użyte w celu uzmysłowienia jak nas władza widzi i podkreśla sens wypowiedzi.

OLF

Znany użytkownik
Reakcje
1.343 32 10
Bo to PIC, już politycy nimi nie będą jeździć tylko bydło to i restauracyjne przestały być potrzebne.
PS. Do wszystkich wielce obrażonych, słowo bydło zostało użyte w celu uzmysłowienia jak nas władza widzi i podkreśla sens wypowiedzi.
Ja jestem obrażony że piszesz debilizmy. Jak nie masz nic do powiedzenia/napisania i ciśnie Cię frustracja, poszukaj właściwego forum - takich nie brak.

Ten Cafe Regio fajny. A PIC z nowym rozkładem wycofał ponoć restauracyjne z TLK ...
CafeRegio jest produktem PR, nie PIC, poza tym to barowy.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Ja rozumiem, że Pendolino wzbudza emocje, ale wydaje mi się, że jak już coś to żale wylewać, to w wątku o tymże pociągu.A barowy jak i cały skład Regio wyglądał naprawdę przyzwoicie - zdecydowanie lepiej niż to co IC podstawiło do "Sztygara"

IMAG0093.jpg

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Ja jestem obrażony że piszesz debilizmy. Jak nie masz nic do powiedzenia/napisania i ciśnie Cię frustracja, poszukaj właściwego forum - takich nie brak.
Nie widzisz analogi między jednym a drugim, weszła nawet specjalna ustawa że w każdym ED250 będą specjalne miejsca tylko i wyłącznie dla posłów, rzecz jasna za darmo, traktują nas jak bydło, kupili sobie za nasze pieniądze składy które nie nadają się obecnie na nasze szlaki, wciskają że to dla ludzi itp. a w międzyczasie pakują taką ustawę. Dziwi mnie twoja bierna postawa. Tym bardziej, że podałem powód dlaczego wycofano barowe a nie wylałem swoją frustrację.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Tu nie chodzi o wylewania żali i frustracji. Tylko o fakt że Twoje przemyślenia bardziej (jeśli już) pasują w wątku o Pendolino. Moje zdjęcia z podróży przedstawią przede wszystkim kolej we Wrocławiu, a w drugiej kolejności ED250

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
877 9 4
Nie widzisz analogi między jednym a drugim, weszła nawet specjalna ustawa że w każdym ED250 będą specjalne miejsca tylko i wyłącznie dla posłów, rzecz jasna za darmo, traktują nas jak bydło, kupili sobie za nasze pieniądze składy które nie nadają się obecnie na nasze szlaki, wciskają że to dla ludzi itp. a w międzyczasie pakują taką ustawę. Dziwi mnie twoja bierna postawa. Tym bardziej, że podałem powód dlaczego wycofano barowe a nie wylałem swoją frustrację.
Chyba kolega nie wie ale w każdym pociągu TLK, EIC z/do/przez Warszawę są wyznaczone miejsca dla posłów i senatorów w kl 1 siedzące/kuszetki/sypialne. Nie tylko w Pendolino! Jeżeli poseł/senator nie zakupi miejsca w danym pociągu, miejsca te wracają do normalnej sprzedaży dla ludu. Jest to umowa podpisana przez kancelarie sejmu z przewoźnikiem od X-czasu.I to kancelaria płaci za te miejsca (podobnie jest też w LOT). Co do wycofania wagonów barowych z TLK to też pudło ale o tym kiedy indziej. Więc proszę nie siać zamętu tak napisanym postem.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Nie wiem na ile informacja jest potwierdzona ale inicjatywa SUPER!!

http://ddz.old.doba.pl/?s=subsite&id=45864&mod=1

...."Przenieść się w inną epokę, a w dodatku dostać do sąsiednich miejscowości. Taka możliwość pojawi się, kiedy uda się wprowadzić połączenie parowozem na trasie Jaworzyna Śląska-Świdnica-Dzierżoniów. Do tego właśnie dąży Muzeum Przemysłu i Kolejnictwa na Śląsku, które dopiero co zakupiło dzierżoniowską parowozownię. Plan jest taki, aby ją odrestaurować i zorganizować weekendowe przejazdy...."

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Wygląda na to że w końcu jeden z najpiękniejszych wrocławskich dworców ponownie zacznie przyciągać podróżnych!

Na nieczynny Dworzec Świebodzki na nowo wjadą pociągi. Koleje Dolnośląskie na rok skierują tam składy dojeżdżające ze Świdnicy, by pasażerowie w trakcie remontu nie musieli wysiadać na przedmieściach.

http://m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/...latach_kolej_wraca_na_Dworzec_Swiebodzki.html

brian-82

Moderator Grupy KSK Wrocław
Donator forum
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
247 2 0
Na nieczynny Dworzec Świebodzki na nowo wjadą pociągi. Koleje Dolnośląskie na rok skierują tam składy dojeżdżające ze Świdnicy, by pasażerowie w trakcie remontu nie musieli wysiadać na przedmieściach.
Cytat z artykułu:
"Prezes Kolei Dolnośląskich zapewnia również, że czasowe uruchomienie przewozów nie powinno kolidować z organizowanym na dworcu co niedzielę targowiskiem."
To, w którym miejscu pociągi te miałyby się zatrzymywać? Zaraz za wiaduktem? Czy może w bazie Centrozłomu? Boje się, że znowu wymyślą jedno wielkie gie.