• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej we Wrocławiu i okolicach

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.124 117 11
Wygląda na to że w końcu jeden z najpiękniejszych wrocławskich dworców ponownie zacznie przyciągać podróżnych!

Na nieczynny Dworzec Świebodzki na nowo wjadą pociągi. Koleje Dolnośląskie na rok skierują tam składy dojeżdżające ze Świdnicy, by pasażerowie w trakcie remontu nie musieli wysiadać na przedmieściach.

http://m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/...latach_kolej_wraca_na_Dworzec_Swiebodzki.html
To sobie pojezdzilismy ze Swiebodzkiego:mad:

Wbrew wcześniejszym planom i pomysłom kolejarzy, od 26 kwietnia pociągi Kolei Dolnośląskich nie wrócą na dworzec Świebodzki we Wrocławiu. Pasażerowie, którzy od kwietnia nie dojadą do dworca Wrocław Główny z powodu zamknięcia wiaduktu nad ul. Grabiszyńską, będą dojeżdżać do przystanku Wrocław Grabiszyn Stąd do centrum zawiozą ich autobusy zastępcze. Upadł pomysł, by część pociągów skierować na Dworzec Świebodzki, składy wrócą tam za kilka lat. Natomiast już w tym roku ruszą na Świebodzkim pierwsze prace remontowe.

Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3800263,pociagi-jednak-nie-wroca-na-dworzec-swiebodzki-ale-w-tym-roku-ruszy-remont,id,t.html

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Zrobione w poniedziałek , wiadukt nad ul. Legnicką we Wrocławiu , niedaleko Centrum Handlowego Magnolia . Zdjęcie fatalne , zrobione telefonem podczas prowadzenia auta .
002.jpg

Reakcje
0 0 0
Niedziela okazała się okrutnie nudna w domu więc wybrałem się do parowozowni, celem sfotografowania tego i owego....
Z rozmowy którą uraczył mnie Pan który trzyma nad tym wszystkim piecze, dowiedziałem się że zostaną sprowadzone jeszcze 2 parowozy, i ok 20 sztuk wagonów. Nie poznałem jednak lokalizacji z których owe loki i wagony mają zostać przetransportowane; była również wzmianka o pociągu pancernym.

Załączniki