• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
HM ....SKM i KM przypomina ruch tramwajowy .A oprócz pociągu do Kijowa i Moskwy ...to jest czasami trochę towarowych .Oczywiście kiedyś było ciekawiej ja z Woli Grzybowskiej zaczynam wypady rowerem po pobliskich poligonach.....tam też skrócili bocznicę .

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Powrót z okolic Choszczówki przez WWA-Płudy.....co by nie mowić ruch kolejowy przypomina tramwajowy więc nie dziwią auta zostawiane przy torach oraz kilka czy kilkadziesiąt osób czekających na pociąg nawet poza godzinami szczytu

Załączniki

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
....a na Rakowcu szykuje się wycinka drzew.Jeżeli ktoś ma chęć to niech odwiedzi okolice za dw Wschodnim w okolicy przejazdu przy ulicy Boruty i Wschodniej rozrządowej (od lat tylko z nazwy).Rozpoczeło się niwelowanie terenu i znakowanie drzew do wycinki pod budowę trasy Świętokrzyskiej więc teren ten straci klimacik....

Załączniki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.088 81 12
IMG_20160122_124350.jpg

Manewrujący w MMz skład na 988899 po przybyciu z MNT ( Koleje Mazowieckie- szopa w Tłuszczu)

IMG_20160122_140536.jpg

ciąg dalszy manewrów... wjazd w perony...

IMG_20160122_132008.jpg

98899 odbija "kontrolne"...

IMG_20160122_132021.jpg

...i udaje się do stacji docelowej... do Czeremchy.

Pozdrawiam z MMz

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
W czasie wypadu do znajomych w Piastowie ....stwierdziłem brak Nastawni Józefinów.A kiedyś nawet z nią przyszłość wiązałem.Została zamieniona w kontener i sterowana z Pruszkowa.Ciekawy jest też napis zabraniający wchodzenia na nasyp wiaduktu.Naród zgłupiał albo się Amerykanizujemy i można się na tym połamać wygrywając odszkodowanie .Na pewno w ten sposób zarządca się zabezpiecza

Załączniki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.088 81 12
Maniek... nastawni na podg. Józefinów niema już mniej więcej od roku... tak jak nastawni w Pruszkowie ( ta chyba legła w gruzach definitywnie jakoś w pierwszym kwartale zeszłego roku - USR'ka z niej jeśli dobrze pamiętam znalazła się w Skierniewicach - w lokomotywowni). Sterowanie na linii 1 z Grodziska, 447 Pruszków ( nowa nastawnia)

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Maniek... nastawni na podg. Józefinów niema już mniej więcej od roku... tak jak nastawni w Pruszkowie ( ta chyba legła w gruzach definitywnie jakoś w pierwszym kwartale zeszłego roku - USR'ka z niej jeśli dobrze pamiętam znalazła się w Skierniewicach - w lokomotywowni). Sterowanie na linii 1 z Grodziska, 447 Pruszków ( nowa nastawnia)
Możliwe ja już dawno tam nie jechałem a od ulicy są ekrany i nie widać nic.

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Fakt... jeździ się jak w metrze, gdzie jakaś godzilla strop tunelu zerwała....
niestety dalej też cała trasa ....do Łodzi jak ktoś lubi patrzec w okno tp przerąbane podobnie na Północ.Dobrze że jak E20 była robiona w latach 90 nie montowali tego.Nawet ludzie nieznający się na tym zauważają że Nowe pociągi na nowych torach lekko szumią i po co te ekrany

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Tymczasem Centrala PKP chyba się zwija.W zasadzie logiczne bo PKP już nie ma.Zarząd mieści się w budynku dawnego internatu Zespołu Szkół Kolejowych DG PKP i został jakieś 12-15 lat temu wyremontowany na nowe potrzeby.A teraz zanosi się na rozbiórkę
Jak to mówią kiedyś mieszkali tam przyszli kolejarze a dziś być może w tych murach jest paru kolejarzy

http://xci.pl/pl/zaproszenie-do-rokowan-szczesliwicka-62

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.088 81 12
W sumie to co się Maniek dziwisz... Niedaleko park Szczęśliwicki ze stawem i górką (rekreacja), więc pewnie już mają na oku jakiegoś dewelopera ew. własną spółkę córkę (Xcity jeśli pamiętam dobrze) i machną jakieś małe "kameralne" osiedle z zasiekami z drutu kolczastego i z fosą oraz mostem zwodzonym - w końcu to ziemia warta ciężkie melony... Coś kiedyś słyszałem, że nawet z działkami tam jest jakiś myk - połowa boiska chyba jest na działce z internatem ( kiedyś za czasów, jak internat się zwijał obiło mi się o me uczniowskie uszy, ale czy to prawda??)

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
Prawda bo od lat boisko od internatu jest odgrodzone płotem....pełny podział.PD5 na szczęście do Skierniewic odjechał,a ten mniejszy nie wiem gdzie .
Szcżęśliwice były fajne jak nie były z każdej strony zabudowane ,górka była dostępna dla wszystkich nie było kościoła .Pomieszkuje w okolicy czasem .Generalnie to mam chęć wybyć za Warszawę, ciasno wszędzie się zrobiło ,mnie to męczy

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.088 81 12
Jarząbek..., tu akurat z ust jakiegoś Pana z Technikum... mauzoleum jak zobaczyło chętnego na opiekę ich mieniem, to po prostu udostępniło zabytek Kościerzynie. Jak to zostało ujęte w papierach to już inna sprawa...