• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Kolej w Warszawie i okolicach

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.089 81 12
Jarząbek... fakt, w ironizowaniu nie zawsze mi się wszystko udaje...ale to już dla mnie jest totalnie powalone...
Puszczać wszystkie Penda przez Podskarbińską - tu jadąc torem 1M przecinać byś musiał tory 2M i 2P by wjechać w tor 102.
( http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/images/4/4b/Warszawa_Podskarbinska.jpg )
Z toru 102 wjazd na 3 lub 5 , obrót i wyjazd w stronę Pragi i dalej...
( http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/images/2/25/WWT.png )
Pomijam stan toru i prędkości drogowe...

Ogólnie innej opcji jakoś nie widzę...

Pozdrawiam z MMz

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
o koło mnie ....Rakowiec
a tym torem przez Podskarbińską to kiedyś tylko skład służbowy jeździł dwa razy dziennie .Czasami były wagony przetaczane na punkt zdawczy przy przejeździe na ulicy Chodakowskiej.
Pamiętam jeszcze jakiś prawosławny przez Wschodnią rozrządową jeździł na Gdański

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Jak dzielnie wczoraj czekałem na Rakowcu na spóźnione ok. 15 min. pociągi w kier. Służewca, by sobie umilić krótką przejażdżką wieczór, to w kierunku Zachodniego przejechał bez zatrzymania jeden "służbowy" EN57 KM podając "miauczące" Rp1 jeszcze przez p.o. Czyżby to była jakaś zdawka? Nie wiem, czy to była jednostka jeżdżąca do Radomia, czy do Góry Kalwarii.

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
O i budka Dyżurnego będzie ,czyli szykują się na zamknięcie centralnego ,
Na Gdańskim będzie ciasno jak dawniej
Tak. Generalnie dość dużo się dzieje na tej linii, jak i innych w W-wie i okolicach (np. nr 8). Nie jechałem już na Zachodni per. 8, ale mam wrażenie, że budują nowe p.o. przy Arkadii i jeszcze jeden przy Powązkowskiej. Nareszcie.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.089 81 12
Oj, żebyś wiedział... nie tylko będzie ciasno, ale i będzie się działo...:gwizd::gwizd::gwizd:

Co do Arkadii - ciekawe co wykombinują, bo ledwie pociąg ruszy to będzie hamował...
A Powązkowska - ciekaw jestem jak tam to wyjdzie- w końcu jest tam jeszcze głowica stacyjna...choć na planie jest zaznaczone - peron przed semaforem...
http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/index.php/Warszawa_Gdańska_Osobowa

Pozdrawiam z MMz

Ostatnio edytowane:

maniek2820

Znany użytkownik
Reakcje
12 1 0
hm....
Są jeszcze plany budowy peronów na Odolanach ,Jelonkach oraz przebudowa stacji Ożarów tak by zmieściła się tam SKM .Był plan budowy przystanku na NASYPIE PRZY Stalowej co miało stanowić linię omijającą średnicę .Wspominano coś o wykorzystaniu odcinka Gołąbki - Piastów pod kątem ruchu aglomeracyjnego .W sumie łącznice towarowe są wykorzystywane sporadycznie w dzisiejszych czasach . Jak do tego dojdzie to już będzie zagęszczenie przystanków jak na linii tramwajowej
Do tego ma dojść w najbliższych latach przystanek między Stacją Pruszków a Brwinów .

yahya

Znany użytkownik
Reakcje
77 2 0
Oj, żebyś wiedział... nie tylko będzie ciasno, ale i będzie się działo...:gwizd::gwizd::gwizd:

Co do Arkadii - ciekawe co wykombinują, bo ledwie pociąg ruszy to będzie hamował...
A Powązkowska - ciekaw jestem jak tam to wyjdzie- w końcu jest tam jeszcze głowica stacyjna...choć na planie jest zaznaczone - peron przed semaforem...
http://semaforek.kolej.org.pl/wiki/index.php/Warszawa_Gdańska_Osobowa

Pozdrawiam z MMz
Jak pod koniec ub.r. jechałem z Gdańskiego na Zachodni per. 8, to im bliżej celu, prędkość maks. zbliżała się do ok. 10-15 km/h wskutek zużycia torowiska od p.o. Kasprzaka w kierunku Dw. Zachodniego. Najważniejsze, by to poprawili. Wreszcie.

Marzy mi się pętla kolejowe wokół Śródmieścia z SKMkami, o czym kiedyś w tym wątku dyskutowaliśmy, ale jest ona niewykonalna...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
3.089 81 12
Aktualnie wg WRJ na linii 20 jest:
3.587-8.200km -Vmax=40km/h - do wjazdu na Gdańską przy szlabanach
8.200-11.200- Vmax=80km/h -wyjazd z peronu Wwa Gd. =>Zoo
11.200-13.805- Vmax=60km/h- do wjazdu na Pragę

Pozdro z MMz