• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w Poznaniu i okolicach

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.855 525 30
Jak patrzę na zdjęcie na początku artykułu to aż zadaję sobie pytanie czy to nie makieta ...
Teraz zrobiła się moda na takie zmanipulowane zdjęcia, gdzie sztucznie rozmyte są dalsze plany, a czasem nawet boczne, nie związane z głównym tematem zdjęcia. Ja nie lubię takich sztuczek.

Diesant

Aktywny użytkownik
Reakcje
283 21 2
Z tym towarzystwem też rozmawiałem. A byłem nie raz - toż to 30 minut eska ze Swaja ;). Słuchałem jak ojciec mój - były Kolejarz - rozmawiał ze znajomymi, często tam na miejscu. Sam też kilka przygodnych rozmów miałem, ze starszymi ludźmi - czasami przygodnymi - kiedy pokazywałem to cudo architektury przemysłowej swojej córci. I za każdym razem coraz bardziej przyroda sobie "odbierała" to co ludzie wpierw rozkradli. Czasami mam wrażenie, że ktoś tam we władzach pkpu cierpliwie czeka i pilnuje, żeby takie miejsca się zawaliły.

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.019 63 25
Temat lokomotywownia jest bardzo złożony. Obecne "towarzystwo" podchodzi do tego... Hmm... Od dupy strony. Lans i blans... Ot cała filozofia. Trochę pokosza, trochę powycinaja i już. Szkoda słów i czasu na ich temat.

baja72

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Domyślam się o , którego człowieka chodzi. Ale nie można przez jego pryzmat oceniać pracy całego stowarzyszenia. Dawno chyba pana w Gnieźnie nie było.

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.867 57 5
Unikatowe zdjęcie z parowozem Okl2 relacji Poznań - Wolsztyn ,zrobione w okresie 1963-67 na nasypie przy jeziorze Lipno w Stęszewie.
Ze zbiorów Muzeum Regionalnego Stęszew.

207.jpg

Ostatnio edytowane: