• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w Poznaniu i okolicach

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.227 39 0
Miałem kiedyś taką lokomotywę PIKO... do tego ze 3 "pullmany" jak je nazywaliśmy. A część torów nie dość, że U-rurki to na podkładach z tektury...

DarekP

Aktywny użytkownik
Reakcje
121 1 0
To ja nadal taki zestaw mam, nawet pojedyncze tory na tekturze zachowałem :)
Ale przez tyle lat nie przeszła mnie fascynacja tą szybą czołową.

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.465 7 0
Czy Stonki są już kaputt, czy będą miału drugie życie?
="Zdrada69, post: 612611, member: 8087"]Miałem kiedyś taką lokomotywę PIKO... do tego ze 3 "pullmany" jak je nazywaliśmy. A część torów nie dość, że U-rurki to na podkładach z tektury...
Te U-rurki na podkładach z impregnowanego kartonu są prawdziwym zabytkiem. Do dzisiaj nie mam na nich śladu rdzy. U-rurki + E46 PIKO z dużymi pantografami i ciekawą konstrukcją napędu!

Bronco_Billy

Znany użytkownik
Reakcje
1.575 19 1
Nigdy bym nie pomyślał, że napiszę, iż to klasyka...
Ale tak. Taurus Siemensa w klasycznym malowaniu PKP IC z EIC Warszawa Wschodnia - Berlin opuszcza o poranku Zbąszynek. 25 marca 2017 r.

IMG_1060_fb.jpg

Reszta polowania to już sam róż ....

EIC Berlin - Warszawa Wschodnia, tego samego dnia, kilkanaście minut wcześniej, podąża tym samym szlakiem w przeciwnym kierunku. Zbąszynek, 25 marca 2017 r.

IMG_1045_fb.jpg

Ten sam dzień, trochę później, rosyjski skład przelatuje bez zatrzymania przez peron 3 w Zbąszynku

IMG_1099_fb.jpg

I jeszcze trochę później - przenosimy do Zbąszynia - kolejny EIC Berlin - Warszawa Wschodnia przelatuje przez rzeczoną stację bez zatrzymania przy peronie 2.

IMG_1155_fb.jpg