• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w Poznaniu i okolicach

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.541 2 0
Może to nie okolice Poznania ,ale myślę ze pasuje to tematu , wracając do Stargardu w Krzyżu złapałem ciekawy skład z blachą w rolkach na ramach od kontenerów, i kilka ujęć w biegu lokomotywowni Krzyż

Załączniki

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.020 63 25
BR285 Lotos Kolej nie jest częstym gościem na st. Poznań Główny wiec warto to odnotować. Prócz samej lokomotywy parę fotek z jej środka ;) Może komuś się przyda lub będzie miał okazje się zapoznać z "bebechami" :p

21.06.2015, Poznań Główny

Załączniki

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
4.004 8 0
... w Krzyżu złapałem ciekawy skład z blachą w rolkach na ramach od kontenerów ...
To nie są "ramy" a 40' wagony do przewozu kontenerów.
A swoją drogą, wreszcie wiem w jakim celu AAE zamówiło tyle skracanych platform. Wagony były przebudowywane w EKK w Ostrowie i przyznaję, że pomysł ich wykorzystania jest pierwszorzędny :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.926 531 30
Ale te ramy to chyba nie są przeznaczone do kontenerów ("ramy od kontenerów")? Mnie się wydaje, że to są ramy właśnie do przewozu takich zwojów blachy, a mają mocowania jak kontenery, żeby można je było przewozić na platformach kontenerowych.

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
774 8 0

gruha_3719

Aktywny użytkownik
Reakcje
52 0 0
http://epoznan.pl/news-news-59575-Wykolejenie_pociagu_osobowego_w_okolicy_stacji_Poznan_-_Staroleka

Wykolejenie pociągu osobowego w okolicy stacji Poznań - Starołęka
Około godziny 17 w okolicy stacji Poznań - Starołęka doszło do wykolejenia pociągu osobowego relacji Ostrów Wielkopolski - Poznań Główny. Na miejscu pracują służby techniczne PKP.

O zdarzeniu poinformował jeden z naszych czytelników, a PKP potwierdza, że około godziny 17 doszło do wykolejenia pociągu - Rzeczywiście w okolicy stacji Poznań Starołęka doszło do wykolejenia pociągu osobowego relacji Ostrów Wielkopolski - Poznań Główny. Jednostka elektryczna wykoleiła się jedną osią, nikt nie został poszkodowany, a pasażerowie zostali przesadzeni do innego pociągu - relacjonuje Zbigniew Wolny z PKP PLK i dodaje - W tej chwili cały czas na miejscu pracują służby techniczne, które będą wkolejały skład. Trasa jest zablokowana, a pociągi kursują objazdem przez Poznań - Franowo. W związku z tym pociągi kursujące na tej trasie mają mniej więcej godzinne opóźnienie.

1.jpg
2.jpg
Warto zwrócić uwagę, że:
Jednostka elektryczna wykoleiła się jedną osią