• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolej w polskich filmach

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 2 1
W filmie ''Wirus'' , jest moment jak ezt uderza w wagony. Dawno to oglądałem, ale że to lata 90 te i akcja dzieje się w Warszawie to prawdopodobne może być że to EW55, lub coś starszego. Mało tego widać ale zawsze coś.

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 2 1
No to coś dla wielbicieli klasycznych ezt, Akcja toczy się w Łodzi, więc sami się domyślcie o jakich ezt mówię....

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 2 1
Przepraszam za post pod postem ale to jest HIT panowie, szczęka mi do podłogi opadła, ostatnie sekundy filmu, myślę że będziecie zaskoczeni.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.255 663 30
ED70 i EU05. W tych latach ED70 był jeszcze czasem używany do przejazdów specjalnych, najczęściej do otwierania nowo zelektryfikowanych linii.

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 2 1
EW51 w minucie 5:50, no i parowozy. Fajna akcja z wozem konnym, no i muzyka początkowa jak z horroru, warto obejrzeć całość.

piękne ujęcia szwadzkich ASEA, ze szlaku i z kabiny maszynisty oraz mijanka z produktem pafawagu

Ostatnio edytowane:

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.255 663 30
Ten ezt na szlaku w lesie to moim zdaniem EW53, taki sam, jak ten mijany, filmowany z kabiny jadącego pociągu. EW54 nie dostrzegłem.

SINYOU

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 2 1
ten w lesie to według mnie EW54, popatrz na zaokrąglenia, drzwi okna, i tam są raczej ryflowania, no i EW53 ma nad oknami film tzw do pokazywania stacji.

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.255 663 30
No właśnie tych ryfli nie bardzo widzę, ale nie upieram się, że ich tam nie ma, film jest kiepskiej jakości. Bardziej wątpliwa jest faktycznie sprawa tego tzw. "filmu". Co do zaokrągleń i kształtu okien, to dyskusja jest chyba trochę bez sensu przy tej jakości filmu. Układ okien i drzwi jest taki sam w obu składach na filmie.

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.593 74 0
W większości widać EW54, EW53 pojawia się tylko na krótką chwileczkę.
[DOUBLEPOST=1432409396][/DOUBLEPOST]To jest z całą pewnością EW54 /Szwedka/

EW54.jpg

[DOUBLEPOST=1432409677,1432409112][/DOUBLEPOST]A to jest własnie EW53.

EW53.jpg

Inkson

Administrator
Zespół forum
Donator forum
MGKP
BGM
Reakcje
1.965 32 0
Jeszcze jedno miejsce, które może podzielić los Parady w Warszawie.