Zdjęcia z 25.05.2025 roku czyli kolejnej "wyprawy", tym razem w niedzielny spokojny dzień. Standardowo, zacząłem od okolicy obrotnicy Kraków Płaszów w nadziei na zobaczenie czegoś ciekawego.
Taką małą, sympatyczną drezynę motorową udało mi się uchwycić na zamkniętym terenie.
U "stałego bywalca" stan bez zmian, dziwi mnie tylko, że pomimo zabrania mniejszej lokomotywy pozostał od niej tender (widać jego kawałek z tyłu). A może ten zabrany parowóz to był jednak tendrzak? Niestety tego nie pamiętam
Ciekawy wagon z podnośnikiem na środku.
Przenosimy się teraz na Kraków Prokocim, kładka i jej okolice.
Tego "Byka" niestety dopadli ludzie o innym stanie umysłu niż większość społeczeństwa
Udało się i mnie uchwycić retro skład SKPL, wagon barowy nie zmieścił się w ujęciu. Wagony wyglądają świetnie, nie wiem kiedy były malowane ale chyba niedawno bo malatura jest świeża jakby dopiero co był przeprowadzany remont.
I widok z drugiej strony również ze składem SKPL ale zdecydowanie nowszym.
I kolejny "Byk", tym razem z odmiennymi reflektorami.
A na przesuwnicy kolejny tabor SKPL, całkiem go sporo.
Na ostatnim zdjęciu być może ciekawostka, przejazd przy przystanku kolejowym Kraków Bieżanów i zepsuta rogatka. Szlabany opuszczone, na sygnalizatorze obydwa światła zaświecone, nie mrugające. Niedługo potem zjawili się panowie i naprawili usterkę.