Przemo, zdjęcie z Ursusem kapitalne - przypomniało mi się jak chłopaki z metra wspominali pierwsze przetoki, gdy na głowicy rozjazdowej na STP- Kabaty brakowało trzeciej szyny. Traktorem, chyba nawet ten sam model co na zdjęciu wpychano i wyciągano składy serii 81 ( wtedy trzy wagony - prawie 100 ton na haku traktora) z/do tunelu.
Oczywiście ciągnik był odpowiednio przystosowany do ww pracy manewrowej.
A co do wcześniej wspomnianego wagonu Uaai :
widok od czoła...
Rzut na wózek... wózki...
próba uchwycenia wagonu w całości... pomogła opcja "panorama" w notesie/telefonie
każdy kij ma dwa końce... wagon też
ogólnie mnie trochę zdziwił fakt, iż każdy wózek ma swój zawór rozrządczy, masy hamujące też...
gdyby ktoś potrzebował dodatkowych informacji z "burty" wagonu...
trochę "wnętrza" wagonu...
czop skrętu (?)
masy wagonu... co dla mnie ciekawsze to w sumie wagon składa się z dwóch połówek - czyli jak tu liczy się masę maksymalną z ładunkiem ( 2x 110ton??), czy jako dwa wagony połączone ładunkiem??
Pozdrawiam z MMz
PS. jak zwykle, zdjęcia notowane telefonem, więc proszę o wyrozumiałość.
PS2. chyba ten wagon ogólnie wywołał "sensację" bowiem, nie byłem jedynym oglądającym/ fotografującym. Ponadto nawet nawinął się patrol policji- chyba dyżurna musiała wezwać, bo jak ktoś pewnie zauważy na któymś zdjęciu wagon cały czas stał koło skupu złomu...
Pozdrowienia dla współ fotografujących "z dużych kół"
Oczywiście ciągnik był odpowiednio przystosowany do ww pracy manewrowej.
A co do wcześniej wspomnianego wagonu Uaai :
widok od czoła...
Rzut na wózek... wózki...
trochę "wnętrza" wagonu...
czop skrętu (?)
masy wagonu... co dla mnie ciekawsze to w sumie wagon składa się z dwóch połówek - czyli jak tu liczy się masę maksymalną z ładunkiem ( 2x 110ton??), czy jako dwa wagony połączone ładunkiem??
Pozdrawiam z MMz
PS. jak zwykle, zdjęcia notowane telefonem, więc proszę o wyrozumiałość.
PS2. chyba ten wagon ogólnie wywołał "sensację" bowiem, nie byłem jedynym oglądającym/ fotografującym. Ponadto nawet nawinął się patrol policji- chyba dyżurna musiała wezwać, bo jak ktoś pewnie zauważy na któymś zdjęciu wagon cały czas stał koło skupu złomu...
Pozdrowienia dla współ fotografujących "z dużych kół"
Ostatnio edytowane: