• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kilka moich fotek

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
No Przemek... jak mój młodszy dzieciak zobaczył VT 627 podsumował krótko...: PAPAJ:D:D:D... naoglądał się tego jak na Czeremchę z MMz startowały...

W sumie, nie pamiętam dokładnie po numerach taborowych, ale KM miały VT627 w dwóch wersjach- kabina zamknięta ( standardowa kabina) oraz kabina otwarta( stanowisko maszynisty odgrodzone składaną barierką, pulpit zabezpieczony osłoną składaną "teleskopowo")
Teraz nie wiem jak to wygląda po modernach- wiem, że tak to do KM przyjechało...
Pozdrawiam z MMz

OP
OP
przemek77

przemek77

Znany użytkownik
Reakcje
1.158 7 0
Nie pamiętam wersji z otwartą kabiną maszynisty bo niewątpliwie stał bym zaraz za tą barierką W czasach kiedy jeździły przez Wołomin dość często ustalałem sobie terminy tak aby się nimi przejechać na Wschodni. Tam następowała zmiana kierunku (i kategori na pociąg przyśpieszony) i jechał do Czeremchy.Pamiętam jak, któregoś dnia kasjerka w Kobyłce tłumaczyła komuś do jakiego pociągu ma wsiąść "Przyjedzie taki krótki i głośny"

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.739 78 12
Kiedyś jeździłem do Tłuszcza na obsługi 19WE, wiec siłą rzeczy kręciłem się po szopie to trochę też zobaczyłem. Czyli spokojnie musiało to być z 5 lat temu (przynajmniej).

Mateusz

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
W wersji 627.0 nie było żadnej barierki, wchodziło się bezpośrednio przez kabinę. Najgorzej było jeździć nimi w dzień targowy, bo przekupki zdarzały o głowę i fotel torbami. Jedynie pulpit był zasuwany i zamykany kłódką. Były to numery 003, 005 i 008. Piątka już skasowana a pozostałe oczekują kasacji. W ruchu pozostaje seria 627.1 która wróciła teraz z P4 z Inowrocławia, są to numery 101, 102, 104 i 105.