Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A swoją drogą jeszcze podczas Jazd próbnych skladów Pendolino rozpoczął się cykl medialnych doniesien w stylu ,,potrącony przez Pendolino'' .Teraz czas na stuknięty przez Flirta czy Darta jak sądzę.....bo przecież nie pociąg pośpieszny czy osobowy
W okolicy stacji Gdańsk Południowy doszło do wypadku z udziałem człowieka i Pendolino. Mężczyzna przechodzący przez tzw. "dzikie przejście", wpadł pod jadący pociąg Express Intercity Premium nr 3500/1 relacji Kraków Główny - Gdynia Główna. Zostało wezwane pogotowie i podjęta akcja ratownicza. Niestety reanimacja zakończyła się niepowodzeniem. Ruch pociągów nie został wstrzymany. Pociągi w obu kierunkach jeżdżą torem nr 2. W chwili obecnej żaden pociąg nie jest opóźniony. Kilka zdjęć (z telefonu) z miejsca wypadku:
A z czystej ciekawości... SZT jak wyszło z wypadku?? Na zdjęciu widać, że audiak trafiony został w rejon słupków - dzięki temu chyba zderzaki nie wpadły do samochodu...
PS. z punktu widzenia kierowcy stacja docelowa napisana " z błędem"
Dzisiaj się dowiedziałem ze gościu wjechał na tory i mu samochód zgasł. Maszynista widział go już z daleka i dużo wcześniej rozpoczął hamowanie i tylko dlatego że pociąg jechał już powoli przepchnął samochód jakieś 10 - 15 m. Rozwalił samochód niedoszłego teścia
Na mandacie się nie skończy będzie miał pogawędkę z prokuratorem za spowodowanie bezpośredniego zagrożenia życia ludzkiego,
Z tej perspektywy to wygląda jakby rozjazd?? Choć ciekawe, że lokomotywa wyleciała...
I takie "ale" ode mnie - szkoda, że fotograf nie skadrował inaczej tego zdjęcia - trochę mało widać...
PS. co to za resztki betonu i zbrojenia na krzyżownicy??
Fotografia zamieszczona powyżej przez kuba007 jest tylko materiałem ilustracyjnym - nie jest fotografią z tego miejsca i tego wykolejenia.
Prawdziwe fotografie z tego wykolejenia są tutaj: http://www.igryfino.pl/artykul/Wykoleila-sie-cysterna--Pociagi-maja-do-300-minut-opoznienia__10961 oraz w linku kolegi Pt47-106.
Tutaj prośba do kolegi kuba007 - zamieszczając jakieś zdjęcie z sieci, proszę zamieszczać je w całości, tak jak poniżej, a nie okrojone, bo wprowadzasz w błąd.