• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Katastrofy i wypadki

S

Sebastian

Gość
Nie wiem czy zauważyliście koledzy ale nikt nie podaje nazw przewożników....ograniczając się do określenia pociąg towarowy
Szczerze mówiąc, to nie wiem czy dla zwykłego śmiertelnika, oglądającego wiadomości w telewizorze miałoby to większe znaczenie.

Ma ktoś zdjęcie lokomotywy?
Zdjęcie lokomotywy (a nawet dwóch) są na zdjęciach i filmie w wyżej podanym linku do tvn.24. Trzeba tylko trochę wytężyć wzrok ;) Obie należą do PKP Cargo więc chyba wszystko jasne.

KHAB

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
139 7 1
W jakimś materiale filmowym na temat tego wypadku widziałem lokomotywę Class66. Jednak czy to przewoźnik (błąd maszynisty) ponosi winę za to zdarzenie? Może po prostu tory były złe i szyny też były złe?

Ostatnio edytowane:

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Od kolegi z fb - świeża informacja chociaż mało konkretów:

"Powrót do domu PKP. Pociąg uderzył w półciężarówkę z butlami z gazem. Facet usmażył się na miejscu a my stoimy w szczerym polu przy -15 [stopniach]. Lokomotywa spaliła się."

:(

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 0
Koleje w Polsce 84