• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jędrek w robocie

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Twoje modele z oświetleniem mnie rozwalają, naprawdę fantastyczna sprawa(y). Mam tylko pytanie, czy logo celowo zrobiłeś w jednym kolorze i inną czcionką? Bo widziałem logo z zieloną L-ką?

OP
OP
Jędrek K

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
570 7 0
Dzięki za miłe słowa!
L jest zielone, tylko na zdjęciu tak wyszło. Jako oświetlenie mam m.in diody . jak widać chyba to średni pomysł ze względu na widmo światła.
Dzięki Tobie porównałem czcionkę i rzeczywiście litery są zbyt cienkie. Dałem ciała, ale trochę to efekt maski do malowania. Widocznie litery wycięte po obrysie i pomalowane zrobiły się węższe, niż na kalkomanii. Sam nie wiem, może znikła grubość linii obwódkowej liter z Corela, a może to mój błąd?..

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Próbuję podrasować kontenery.
Który bardziej się wam podoba prawy, czy lewy ?
DSCF0141.JPG
DSCF0142.JPG
(Są zrobione w różny sposób).
Oczywiście ta farba to na razie podkład.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.386 387 20
Prawy nowszy, lewy bardziej zużyty. Wszystko zależy do jakiego zestawu mają być użyte. Jak do mocno "zarobionego" to lewy.

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Dziękuję za opinie! Ten z lewej jest oklejony folią aluminiową na szpachlówce Wamod. Niestety musiałem poprawić kropelką w żelu (folia odpadała po wyschnięciu).
Prawy zrobiony z użyciem szpachlówki w płynie Mr Hobby P-110, albo 119 (wzrok już nie ten...).
DSCF0138.JPG

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 440
W robocie 113