• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jędrek w robocie

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Wracając do wątku, kalkomanie z Melius Manu są ok.
Biorę się powoli za MANa.
Napis jest natryśnięty. Maska też wycięta przez Melius Manu.
Na razie dłubanina z drucikami.:) DSCF7770.JPG DSCF9602.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.787 67 1
No fajnie się zapowiada , chociaż do jestem przyzwyczajony do widoku mniejszych i niekiprowanych silo z takim napisem . Aczkolwiek tego rodzaju silosy to już coraz częstszy widok na drogach i pod betoniarniami .

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Szczerze mówiąc silos z napisem Lafarge, to trochę radosna twórczość, ale mam nadzieję, że gdzieś może jeździ coś podobnego.
Napis malowałem na masce wyciętej z folii samoprzylepnej przez Melius Manu. Robiłem też mniejszy na gruszce, ale przy wysokości liter ok 3mm troszkę zatraciła się ostrość konturów liter i jednak nakleję kalki.
W ten sposób malowałem też na zbiorniku betoniarni.
Myślę, że przy dużych, obłych elementach to dobra metoda. Nie ma potem problemu z płynami na kalki, lakierami itp.

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
To masz to samo jak model oswietlasz i nie pomalujesz karoseri to tez pol świeci. Tu bys musiał, gdy wyciales belke i dziury na diody to boki na czarno zamalować, jak bedzie dobrze zrobione to nie bedzie belka świecic tylko lampy.

OP
OP
Jędrek K

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
570 7 0
Światło idzie we wszystkich kierunkach, ale liczyłem , że SMD wysyła je bardziej do przodu, niż na boki. Zresztą plastik też różnie je przepuszcza. Na razie pomalowałem belkę 3 razy chyba jest ok.
Tak , to klosz z byłego światła od przyczepki.

OP
OP
Jędrek K

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
570 7 0
Wtedy nie myślałem, a teraz za późno.
Świecenie na boki nasiliło się po wstawieniu klosza lampy.
Myślę, że i tak przyciemnię nieco te lampy i wtedy powinno być ok.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 440
W robocie 113