Dlatego boje się spieprzyć np. zbiornik betoniarni, z którą bawiłem się 3 tygodnie i jest podświetlony... jak się wkurzę, to załatwię to inaczej!
Płyty całkiem prosto. Kolejny tydzień...
Najpierw pasek kartonu 2mm, ponacinałem rowki, zrobiłem nierówny brzeg, odciąłem na płasko niektóre z grubości i podkleiłem od tyłu.
Potem już tylko 1 wartwa farba Faller beton + czarna+impregnat do fug Delfin czy Atlas + szary gips Polaka, potem to samo bez czarnego, potem jeszcze raz z czarnym, potem papier ścierny, potem trochę czarnego, potem znów papier , potem... Jeszcze nie wiem!

pewnie farba Tamyia w kolorze drewna i cos ziemistego, zależnie od materiałów, które będą leżały obok. gdyby Daniel robił w takim tempie, załamałby się...
Dziekuję, że się spodobało...

[DOUBLEPOST=1418337806,1418336861][/DOUBLEPOST]Na początku wątku jest okalkowany holownik Kenworth. Z Decalem i po lakierowaniu nie widać zgrubień i świecenia nawet przy dużych kalkach, ale firmowe były naprawdę cieniutkie w porównaniu z tymi drukowanymi na zamówienie...Nie wiem, czy technologicznie jest to osiągalne poza fabryką...