• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Jędrek w robocie

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Jeździ, niestety tylko za pomocą serwa w podłożu, ale jakoś tak głupio, że inne pojazdy świecą, a ładowarka nie. Tak więc teraz będzie napędzana 'kiwającą się" wtyczką do zasilania LEDów.
Naprawdę muszę w końcu nauczyć się zamieszczać filmy...
DSCF0093.JPG

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Jeździ, niestety tylko za pomocą serwa w podłożu, ale jakoś tak głupio, że inne pojazdy świecą, a ładowarka nie. Tak więc teraz będzie napędzana 'kiwającą się" wtyczką do zasilania LEDów.
Naprawdę muszę w końcu nauczyć się zamieszczać filmy... Zobacz załącznik 351662
Jeśli mam być szczery to jestem trzeźwy i kompletnie nie wiem co tu napisałeś.
Ja filmy nagrywalem i wrzucalem na youtube i link tu kopiowaniem

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Ok, masz rację. Może zechcieć. Zresztą nigdy nie wrzucałem filmów na Youtube, także nauczyć się również. (Mam awersję do nowości informatyczno-elektronicznych, telefon też mam z przyciskami...)
Nie wiem, czy pierwsze zdanie też jest niejasne, jeśli tak to sorry...
Pozdrawiam!:)

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Ok, masz rację. Może zechcieć. Zresztą nigdy nie wrzucałem filmów na Youtube, także nauczyć się również. (Mam awersję do nowości informatyczno-elektronicznych, telefon też mam z przyciskami...)
Nie wiem, czy pierwsze zdanie też jest niejasne, jeśli tak to sorry...
Pozdrawiam!:)
To napisz mi na chlopski rozum. Jak ta ladowarka jezdzi i jak.jest napedzana?

Na Youtube musisz mieć konto żeby wrzucać fikmiki.

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Pod sklejką jest zamocowane serwo, które robi cykliczne ruchy. Pierwotnie była zamocowana do niego blaszka, która ciągnęła łyżkę ładowarki, teraz jest wtyczka z dwoma kołkami, a w łyżce gniazdko.
DSCF0248.JPG
DSCF0249.JPG
DSCF0254.JPG

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Teraz juz rozumiem, bardzo fajnie zamontowane diody, nie widac kabelkow, podoba mi sie bardzo(y) Przez te gniazdko idzie zasilanie do oswietlenia ale i koparka tez sie rusza tak?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
Bardzo fajny pomysł na ożywienie dioramy. Nie dość, że światła to i jeszcze ładowarka będzie się poruszała. Musi to wyglądać bardzo ciekawie. Gratuluję pomysłu i wykonania. (y)

OP
OP
Jędrek K
Reakcje
570 7 0
Dziękuję za miłe słowa!
Przeróbek ciąg dalszy.
Tym razem gruszka. Światła były namalowane srebrną farbką, teraz świecą i mają przeźroczyste klosze. Mam prośbę o pomoc. Czy kierunkowskazy i górne (obrysówki?) powinny być pomarańczowe, czy klosze były przeźroczyste, a żarówki kolorowe? Nie wiem też , czy powinienem pomalować zbiornik paliwa na srebrno, czy zostawić czarny? Myślę, że w takim zabytku był raczej metalowy?..
DSCF0257.JPG
DSCF0258.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.379 387 20
Kierunkowskazy w starym Manie były z pomarańczowymi kloszami. Górne obrysówki na kabinie były białe (chyba, bo dobrze nie pamiętam).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 440
W robocie 113