• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Iro-serwis, pojazdy komunalne irokez46

wojbra1

Aktywny użytkownik
Reakcje
5 0 0
Bardzo podoba mi się taka Scania, typowy śmieciowóz. Co do brudu to przecież takie też się od czasu do czasu myje. Fajny model na komunalną dioramę :cool:

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
W czoraj widziałem taką Scanię w Rembertowie i właśnie miała jednego koguta na zabudowie.Belki tam już nie będę zakładał, ewentualnie dwa pojedyńcze koguty bo i taka przemknęła przez Rembertów.Co do czystości to właśnie nieco została podbrudzona, nie za dużo tylko przy nadkolach.Wojbra ma rację że takie wozy też się myje a w dziejszych czasach zobaczyć zapuszczoną śmieciarkę to nie jest takie łatwe, przynajmniej te które ja widuje są czyściutkie.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Piotr , model fajny - ja jednak liczę, że z czasem na tych dorobionych pomostach zobaczę kolesia z obsługi podróżującego po osiedlowych uliczkach. Musisz jeszcze zainwestować w śmieciowe pojemniki, ale u ciebie to pewnie tylko kwestia czasu.
pozdr.

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Kolesia zobaczysz, tylko muszę odpowiednie figurki kupić.Co do pojemników na śmieci też na bazie się pojawią, ale wszystko powoli.Najpierw muszę zrobić inne dioramy, które mam w planach.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.888 387 20
Czysta Marcinie, bo to w rękach prywaciarza i on dba o sprzęt :D
Pięknie wyszła Ci ta śmieciara. Genialny pomysł i przeszczepy wyglądają jak oryginał. (y)

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Tak jak pisałem w Scanii pobrudziłem delikatnie felgi i przy nadkolach.Doszedł też nowy pojazd.W zasadzie to stary Man, kiedyś już pokazywany na innym forum.Udało mi się zmyć z niego poprzednią "patynę" a jak ktoś pamięta jak był ubrudzony to może w to nieuwierzyć.:D
Dodałem kilka detali takich jak kierunkowskazy pod dodatkowymi przednimi lampami oraz koguta na tyle pojazdu.Pomalowałem wnetrze i teraz spokojnie może czekać na bazie Iro Serwisu na opady śniegu.:cool:

SAM_9796.jpg
SAM_9797.jpg
SAM_9792.jpg
SAM_9793.jpg
SAM_9794.jpg
SAM_9795.jpg

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Pługo-piaskarka fenomenalnie zwaloryzowana, zwłaszcza przeniesienie oświetlenia z nad pługa na podszybie. Niebieskie opończe na piaskarkach wyglądają znacznie lepiej niż szarzyzna.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
No ładnie, też mam "czyściciela" na warsztacie - tylko u mnie głębszy remont się szykuje(barwy Sity).
Maniek ładnie wyszedł. I wnętrze ładnie pomalowane z bokami kabiny...elegancko!