• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Odlewy Huta Mirek

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Kurczątko drzwi dymnicy do Ty2 powalają:eek: Dlaczego dopiero teraz je widzę:mad: jak już mam przerobione plastikowe.....,ale jeszcze będę Mirku molestował Ciebie o takie stopnie do 120A I jeśli można coś jeszcze zasugerować myślałeś nad odlewami cylindrów hamulcowych np do SP45 i takimi wtyczkami?
A tak na marginesie te stopnie do ryflaków już do kupienia? jaka cena?
"Matki" gniazd sterowania wielokrotnego do SP45 i SU45 dawno czekają w kolejce do pieca.
P1050087.JPG
Będą też gniazda i wtyki ogrzewania el. do suczki.
Cylindry hamulcowe w planach. Mam tylko dwie ręce i coraz starsze oczy. Schody do wagonu 120A ? A ilu będzie chętnych ?
Jeśli chodzi o zestawy do wyposażenia ryflaków, mam umowę z ROBO, szykuję partię na jego zamówienie i na dzisiaj sprawa leży w jego gestii.

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Kurczątko drzwi dymnicy do Ty2 powalają:eek: Dlaczego dopiero teraz je widzę:mad: jak już mam przerobione plastikowe.....
Zbychu, proste, bo dopiero powstały i przy tej okazji wykluje się jeszcze różnych troje. Poza tym rynek jest zasiany APM-owskimi , przy których roboty (nota bene!!!) też nie brakuje. Broń Panie, nie chcę nikogo wygryzać z rynku, bo jakbym chciał, to podchody na Pana Pawła zrobiłbym dawno temu na wszystkie jego akcesoria dla kolei. Moja intencja jest inna. Obserwując od kilkudziesięciu lat rynek modelarski postanowiłem w końcu i ja... Wszystko by się chciało na raz, ale niestety... W każdym bądź razie asortyment się powiększa, pracy przybywa i to mnie cieszy. Na pohybel...
Moje spostrzeżenia są natomiast inne, a to mnie martwi. Modelarze kolejowi generalnie nie znają obróbki metali !!! Z przykrością muszę stwierdzić, że Ci starsi również.
P.S.
Oczywiście te gniazda sterowania wielokrotnego podane wyżej jak i zapowiedziane akcesoria ogrzewania elektrycznego na czołownicy dotyczą standardowo większości lokomotyw PKP

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Przed takim ołtarzykiem to można paść na kolana i złożyć rączki do bozi o jeden zestaw do swojej maszyny :)
Trzeba przyznać Mirku, że patrząć na Twoje prace widać wyraźnie, jak mosiądz zmieniasz w ... modelarskie złoto o wielki Hefajstosie (y)

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Dzięki za dobre słowo Wielki Maxeusie. Kujem póki co...
Chcielimy zamontować dodatkowy zawór maszynisty, ale wiercąc otwór złamało się wiertło i utkwiło na dobre, co zdarza się podobno nawet najlepszym. To jest pikuś...zaraz namoczymy na 20 minut
P1050116.JPG

SD

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
1.523 2 0
Dzięki za dobre słowo Wielki Maxeusie. Kujem póki co...
Chcielimy zamontować dodatkowy zawór maszynisty, ale wiercąc otwór złamało się wiertło i utkwiło na dobre, co zdarza się podobno nawet najlepszym. To jest pikuś...zaraz namoczymy na 20 minut
Ale podniosłeś poprzeczkę, Mirek...

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
291 35 1
Super prace.:) ciekawe jaka cena zestawu uzupełniającego do Ty2 (baza Gutzold BR 52, ciekawe czemu nie robią od razu wersji PKP) :) . Najpierw jedna książka by nie popełnić błędów http://eurosprinter.com.pl/131,ty2-wojenna-lokomotywa-na-pokojowe-czasy.html. Może wreszcie będzie można uzupełnić wagony o te wszystkie wystające części np wysięgniki pod sygnały, schody manewrowego czy małe trójkąty pod pudłem do ciągnięcia wagony przez konia (chyba do tego to służyło kiedyś). Oby więcej takich fachowców i znawców!

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Do Ty-2 biżuteria kosztuje 300-400zł. Asortyment detali sukcesywnie się powiększa. Zrobimy konkretne zestawy odlewów na poszczególne modele łącznie z elementami trawionymi i nie podnosząc łącznej kwoty. Oferta będzie atrakcyjna, ale to jeszcze trochę potrwa

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Nie powiem Mirek, Ty to wiesz co zrobić, żeby ludzie popluli się z wrażenia, więc obowiązkowo przy Twoich relacjach śliniaczki powinny być gratis - mogą być mosiężne :D

OP
OP
Mirek555k

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Powstały zakrapiacz dymnicy, popielnika i węgla ( pokrętła z wrzecionem uzupełni się po ich powieleniu) oraz zawór przełączny ogrzewania parowego.
P1050158.JPG

P1050157.JPG

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
157 1 0
O Kur...:eek: jakie rzeczy do upiększania makiet i taboru. Szok.:eek: Po nocy nie będę mógł spać bo cały czas będą mnie się śnić koszmary o tych odlewach:D