Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
O kurcze !!! - Michale, współczuję Sam nie tak dawno przeżywałem podobną tragedię. Przez długi czas analizowałem i zastanawiałem się, jak mogłem do tego dopuścić ... Ale jestem przekonany, że szkody w krótkim czasie usuniesz i wszystko wróci "do normy".
Ja na wyjazd na HOBBY przygotowuję się od dłuższego czasu. Powstały nowe stojaki pod makietę i dodatkowo postanowiłem skręcić kolejne do transportu samochodem. Ponieważ "klamotów" do zabrania przybywa i jest ich coraz więcej, musiałem "wygospodarować" dodatkową przestrzeń w busie. Moduły będą teraz podróżować na dwóch stojakach z dwoma poziomami, natomiast podłogę samochodu wykorzystam na pozostałe elementy które muszę zabrać. Stojaki zostały wyposażone w specjalne ograniczniki (żeby skrzynki się nie przesuwały) i mam nadzieję, że się sprawdzą ...
Mam też nadzieję, że jutro załadunek (i rozładunek) skrzynek przebiegnie bez żadnych zdarzeń, czyli nic nie odpadnie i nie złamie ...
Tak więc drodzy Koledzy - szczęśliwej drogi/podróży i do zobaczenia w Poznaniu !
Niestety, nie działa. Po obejrzeniu 2-3 każe się logować - przynajmniej na telefonie. W domu sprawdzę na komputerze, ale podejrzewam że będzie podobnie.
Na tą "przypadłość" Facebooka działa zwykle kliknięcie odświeżenia strony. Następnie skasowanie ramki logowania i znów możemy trzy zdjęcia obejrzeć... Testowane na komputerze, na przeglądarce Firefox.
I ja tam z gośćmi byłem...
Tak, pojechałem, i nawet za tanie pieniądze bo IC w obie strony po 37 zł.
Obejrzałem całe Hobby, znaczy wszystkie 4 hale, oczywiście najwięcej czasu poświęciłem na 8A, czyli kolej.
Makiety i stoiska ciekawe, było na czym oko zawiesić. Ale dla mnie najważniejsze, że mogłem spotkać się i pogadać z różnymi Kolegami na żywo, z niektórymi pierwszy raz, z innymi już kolejny. I tak chciałbym podziękować za miłe, ciekawe rozmowy na temat modelarstwa (i nie tylko) z: @Elvis, @Piotr Kozłowski , @Marqus , @Robert Reschka , @robo , @bstok70 .
W 5:47 minucie filmu jest widoczna bardzo ładna gablota z samochodami. Czy one były na sprzedaż i czy ktoś z odwiedzających zna może jakiś adres, link do sklepu lub twórcy tych samochodów ?
W 5:47 minucie filmu jest widoczna bardzo ładna gablota z samochodami. Czy one były na sprzedaż i czy ktoś z odwiedzających zna może jakiś adres, link do sklepu lub twórcy tych samochodów ?
Wolny elektron dziękuje KKMK jako organizatorom oraz wszystkim współuczestnikom za kolejne wspaniale zorganizowane spotkanie, wspólną zabawę w przyjacielskiej atmosferze
Kolegom z KKMK z okazji 50 jeszcze raz życzę co najmniej kolejnych 50 lat istnienia i 50 kolejnych wspólnych spotkań przy makiecie.
Mam cichą nadzieję, że do zobaczenia za rok.
Byłem niemal całą niedzielę i bardzo przyjaźnie i miło spędziłem czas.
Szczęśliwie wróciłem do domu i mam nadzieję, że wszyscy inni też.
Przyznam szczerze, że spodziewałem się więcej po całej imprezie, ale nie znaczy to, że żałuję odwiedzenia HOBBY.
Było kilka ciekawych i podobających mi się rzeczy, lecz kilku wyraźnie mi brakowało.
Wyraźnie moim zdaniem zmienia się charakter kolejowego HOBBY.
Nie wszystkie zdjęcia wyszły tak jak chciałem, ale nie takie okulary miałem na nosie.
Ale że to o "kolejkach", więc po kolei.
Na pierwszy rzut poszła szkoła maszynistów, wpierw tam poszedłem bo tak chciałem...
Kolega @bstok70 wraz z kolegą @Krocik TV uczyli młodych zasad ruchu.
Uśmiechy młodych i zaciekawienie tematem, to jest to, o co w tym chodzi.
Również wspólne rozmowy przy makiecie m.in. z kolegą @kdam, którego miałem przyjemność poznać i uwiecznić razem z jego synem na jednym ze zdjęć były miłe i naturalne.
Na samym końcu imprezy, po przyznaniu nagród, tam właśnie wykryliśmy kolejny akt dywersji na polskich torach.
Sprawa była bardzo poważna, bo dotyczyła championa Targów HOBBY 2025.
Nagrodzony "Model Roku" ET26-005 Dragon 2 (gratulacje dla zwycięzcy!) został chwilowo unieruchomiony przez nieznanych sprawców. Doszło do zerwania sieci trakcyjnej na głównej magistrali.
Czujny fotoreporter gwizd zarejestrował ten moment i późniejszą, wykonaną niezwłocznie naprawę sieci.
Maszynę udało się uruchomić ponownie i luzakiem pomknęła w siną dal. Sprawców nie wykryto.
Dalej obszedłem Międzychód Letnisko, ale tak się zapatrzyłem, że zapomniałem obfotografować.
Jest piękny.
Generalnie oprócz tego, co już po części znałem skupiłem się na klimatycznym wąskim torze.
Bardzo, ale to bardzo podobał mi się moduł stacji Nikosiowo kol. @barman_2000.
Dalej na szlaku też było fajnie, ale przepraszam nie pamiętam czyje to...