• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza HOBBY 2025 - Poznań 29-30 listopad 2025

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.257 521 29
Obserwując te wszystkie komentarze i doświadczając chaosu informacyjnego i zapaści decyzyjnej jako pomocnik wystawcy, nie wróżę świetlanej przyszłości dla SH. Ale nie jestem nieomylny.

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.450 34 0
Obserwując te wszystkie komentarze i doświadczając chaosu informacyjnego i zapaści decyzyjnej jako pomocnik wystawcy, nie wróżę świetlanej przyszłości dla SH. Ale nie jestem nieomylny.
Pawle, będzie jak będzie. Jeśli komuś nie zależy - my tego nie zmienimy. Najważniejsze, że będzie okazja do spotkania ze "starą gwardią" po tylu latach "posuchy" i pogadania. Na to liczę ... :)

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.257 521 29
Pawle, będzie jak będzie. Jeśli komuś nie zależy - my tego nie zmienimy. Najważniejsze, że będzie okazja do spotkania ze "starą gwardią" po tylu latach "posuchy" i pogadania. Na to liczę ... :)
Znów tercet ramoli się spotka:D, może jakaś nutka w płynie.:niepewny:
A tak poważnie gdyby nie wizja naszego spotkania odpuścił bym sobie tą imprezę.

JacaOstrow

Aktywny użytkownik
Reakcje
266 5 2
Znów tercet ramoli się spotka:D, może jakaś nutka w płynie.:niepewny:
A tak poważnie gdyby nie wizja naszego spotkania odpuścił bym sobie tą imprezę.
Tylko te ramole mają ciekawe rozwiązania co do makiet ( czytaj oświetlenia - które u mnie robi za dyskotekę [tryb analog] a [tryb cyfra] w ogóle nie wykrywa peronów i ulic ), także warto skorzystać z pomocy o ile znajdę was na hali.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.257 521 29
Tylko te ramole mają ciekawe rozwiązania co do makiet ( czytaj oświetlenia - które u mnie robi za dyskotekę [tryb analog] a [tryb cyfra] w ogóle nie wykrywa peronów i ulic ), także warto skorzystać z pomocy o ile znajdę was na hali.
Wszyscy trzej jesteśmy nienormatywnie piękni i przystojni, kieruj się na blask i tłumy oblegające nas w oczekiwaniu na autograf. ;)

Krocik TV

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.216 10 0
Podobno Koledze Gawrylukowi coś odwaliło i nie chce nikogo zwalniać w czasie zajęć w szkole maszynistów kolejkowych. Jednym słowem - siku do butelki po Coli (i to przy widzach) ;)
Podobno Koledze Gawrylukowi coś odwaliło i nie chce nikogo zwalniać w czasie zajęć w szkole maszynistów kolejkowych. Jednym słowem - siku do butelki po Coli (i to przy widzach) ;)
To się jeszcze okaże :);):ROFL:. Ciężko reaguję na jakieś absurdalne przymusy :ROFL::ROFL::).

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.532 50 1
siku do butelki po Coli (i to przy widzach) ;)
To zapewne będzie ciekawe doświadczenie poznawcze. Będę czekał z niecierpliwością.
Publika porzuci podziwianie makiety i będzie z uwagą się przyglądać czynionym wysiłkom umieszczenia "jednego w drugim", zwłaszcza mając na uwadze średnicę szyjki tejże butelki po Coli.
Gdyby to były insze czasy, można by ułatwić sobie życie i użyć szklanej butelki po mleku z większym otworem.
No, ale może rozmiar wlotu butelki po Coli dla Kolegi wystarczy...
:ROFL::ROFL::ROFL:

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.829 47 1
To zapewne będzie ciekawe doświadczenie poznawcze. Będę czekał z niecierpliwością.
Publika porzuci podziwianie makiety i będzie z uwagą się przyglądać czynionym wysiłkom umieszczenia "jednego w drugim", zwłaszcza mając na uwadze średnicę szyjki tejże butelki po Coli.
Gdyby to były insze czasy, można by ułatwić sobie życie i użyć szklanej butelki po mleku z większym otworem.
No, ale może rozmiar wlotu butelki po Coli dla Kolegi wystarczy...
:ROFL::ROFL::ROFL:
Ale cała sztuka polega na "celunku" strumieniem, a nie wpychaniu do butelki. Widzę, że ktoś tu chce iść po najmniejszej linii oporu, bez jakichkolwiek wyzwań. A w ogóle ideą szkoły maszynistów kolejkowych nie jest podziwianie makiety tylko sprawne poruszanie się po niej taborem, zgodnie z przepisami i z jak największym "fiołkiem". Planuję dużo scenariuszy :). Myślę że w czasie gdy będzie "przerwa na butelkę" jedyna myśl uczniów szkoły maszynistów będzie taka: "Co tak długo? Niech se koleś zbada PSA". ;)

Kuba88

Nowy użytkownik
Reakcje
5 0 0
Jak widać emocje przed targami sięgają zenitu, uważam jednak Panowie, że pasja powinna łączyć, nie dzielić. Po co ta nienawiść i agresja? To ma być dla nas wszystkich rozrywka i przyjemność.Życzę wszystkim więcej uśmiechu na twarzy i empatii w stosunku do drugiego człowieka ;)

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.829 47 1
No ja już swój kubeł zimnej wody dostałem i jeszcze tym kubłem dostałem. Chwila nieuwagi (zmęczenie? Pośpiech?) i już wiem że będą nici z jazdy kontaktowej elektrowozami:(. Tak mi strasznie smutno. Oczywiście szkoła będzie ale z krwawiącym mi sercem. Nie mam narzędzi żeby to naprawić, a już o czasie w ogóle nie ma mowy. Niezdarność. To kolejna rzecz, która przychodzi z wiekiem. Szkoda, że u mnie tak wcześnie :(.
IMG_20251127_182933.jpg