• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza HOBBY 2025 - Poznań 29-30 listopad 2025

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0m
Reakcje
2.333 103 4
Żałuję tylko że nie było czasu i chęci żeby z wszystkimi siwowłosymi ramolami z którymi znamy się lat wiele, zrobić pamiątkową fotkę, wiecznie żyć nie będziemy a pamiątka by była, no może następnym razem.
Kręcił się po sali gość w komunijnym garniturku, taki wielgachny wiecie kto to.

Myślę że gdyby ŁKMK znając ich obecne możliwości zarówno materialne jak i mentalne powinno pomyśleć o takiej cyklicznej imprezie jak SH , wiem jest Fabryczna, więc może tam , a może w hali Expo coś naprawdę szalonego i wartościowego. W Łodzi jest potrzeba takich imprez pamiętam tą wiele lat temu w starej hali sportowej, nazwa mi uciekła , ludzie stali po półtorej godziny po bilety na mrozie, jaka atmosfera ech łza w oku się kręci.
A gdy jeszcze ortodoksi z PMM-u brali udział wyobrażacie sobie tą hale bo brzegi wypełnioną makietami, nogi schodzić by można i oczy wypatrzeć, chłopacy z ogrodówki i jedynki, hostessy, ech pomarzyć.

Panie Arkadiuszu Prezesie ŁKMK słowa te pisze absolutnie poważnie, to nie żart ani kpina.
Pawle masz pełne pole do popisu zorganizuj miejsce, ustal termin, a Arek na pewno Cię wesprze i nie tylko on.

Hajek

Znany użytkownik
ŁKMK
Reakcje
1.148 1 0
W Łodzi jest potrzeba takich imprez pamiętam tą wiele lat temu w starej hali sportowej, nazwa mi uciekła , ludzie stali po półtorej godziny po bilety na mrozie, jaka atmosfera ech łza w oku się kręci.

W Łodzi w 2006 roku była impreza pod nazwą "Festiwal Modelarstwa"

DSCF8173.jpg DSCF8245.jpg DSCF8249.jpg DSCF8319.jpg

Fotki ze strony modelteam

Pamiętam tą imprezę u mnie w domu przez dwie noce spało 15 osób a wieczory jakie były super.

Ps. na tej imprezie poznałem Krzyśka Młodzikowskiego.

Hajek

Znany użytkownik
ŁKMK
Reakcje
1.148 1 0
Znalazłem jeszcze fotki marnej jakości ale pokazujące ile było osób oglądających, barierki odgradzające od stoisk były w pewnej odległości do momentu wpuszczenia ludzi. Do końca trwania festiwalu nie było można odsunąć barierek od stołów.

20251202_120116.jpg 20251202_120134.jpg 20251202_120152.jpg

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
573 19 2
Pamiętam pierwsze moje Hobby to rok 2006. I to była impreza. I kolejki i samochody i lotnictwo i nawet parowóz z wagonmi stal przed halami i ile wiary było. A tera? Dno. Od 5 lat nie jeżdżę. Tory zwinęli, organizacja do dupy. Nie zapomnę jak zostałem potraktowanych z synem w czasie tej niby pandemii. Jak osoby drugiej kategorii tylko dlatego, że jakiegoś śmiesznego certyfikaciku nie mieliśmy odnośnie szprycowania. Jeszcze raz DNO.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.554 50 1
No to w tym roku było o wiele lepiej, bo mogłem wszystko obejrzeć w komforcie i wejść za barierki do środka, i porobić wszędzie zdjęcia, i w spokoju pogadać z wystawcami... ;)
Poznałem i porozmawiałem też chwilę na "Ostrowie" z kol. @Hajek, ale niestety w tamtej chwili nie znając osobiście Kolegi, to nie skojarzyłem osoby. Dopiero teraz "zajarzyłem" - przepraszam, następnym razem już będę załapany.:)

Reakcje
1.319 4 1
Jak na targowisku w latach 90-tych :D

Chyba teraz po prostu ci "młodzi" to inne zajęcia mają niż latanie po wystawach. Choć jest jakieś światełko w tunelu, sporo wszelkich "domów kultury" coraz więcej zamawia a i w szkołach niektórzy nauczyciele robią makiety na lekcjach lub dzieci mają zadane do domu. Ale to kropla w morzu...

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.264 522 29
Pawle masz pełne pole do popisu zorganizuj miejsce, ustal termin, a Arek na pewno Cię wesprze i nie tylko on.
Ach widzę że mój wieczny oponent samozwańczy rzecznik prasowy łamane przez mecenas klubu którego nazwy nie wymienię dał głos, coż musze się do tego odnieść.

Nie jest to możliwe bo:

Nie jestem tak znakomitym organizatorem jak wspomniany Pan.
Nie mam takich kontaktów i sponsorów jak klub w tej chwili.
Bałbym się że w przypadku gdybym zwariował i odważył się na takie działanie przy pomocy Prezesa i udało by się zorganizować taką imprezę, to prędzej czy później zostałbym w jakiś sprytny sposób usunięty z tej historii podobnie jak zostałem usunięty ze strony klubowej w podzięce za jego stworzenia i poświęcone mu ponad dziewiętnaście lat pracy, drugi raz chyba bym tego nie zniósł, po pierwszym długo nie mogłem dojść do siebie.
Już mi się nie chce, korzystam z pomocy ludzi których lubię i szanuję

Dlatego Tomaszu zabieraj głos w swoich sprawach, a nie w cudzych, chyba że Ci to nakazali przywódcy klubu.

Moja propozycja była jak najbardziej poważna, ponieważ wierzę że im by się to udało i Łódź mogłaby znów być miejscem gdzie spotykają się prawdziwi modelarze.

To tyle i aż tyle w charakterze odpowiedzi.
Temat uważam za wyczerpany w tym kraju dyskusja konstruktywna jest niemożliwa za dużo jest fachowców za mało robotników.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
22.264 522 29
To co pokazał Sławek to było istne szaleństwo, nasz ówczesny Prezes prawdziwy modelarz Piotrek Chorąży w pewnej chwili stracił głos , odpowiadając ciągle na pytania publiczności wtedy też była premiera SM42 z EFC Loko, niesamowity czas dwa dni tak intensywne że brakło czasu na jedzenie i picie.

Wszystko się zmienia.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0m
Reakcje
2.333 103 4
Ach widzę że mój wieczny oponent samozwańczy rzecznik prasowy łamane przez mecenas klubu którego nazwy nie wymienię dał głos, coż musze się do tego odnieść.

Nie jest to możliwe bo:

Nie jestem tak znakomitym organizatorem jak wspomniany Pan.
Nie mam takich kontaktów i sponsorów jak klub w tej chwili.
Bałbym się że w przypadku gdybym zwariował i odważył się na takie działanie przy pomocy Prezesa i udało by się zorganizować taką imprezę, to prędzej czy później zostałbym w jakiś sprytny sposób usunięty z tej historii podobnie jak zostałem usunięty ze strony klubowej w podzięce za jego stworzenia i poświęcone mu ponad dziewiętnaście lat pracy, drugi raz chyba bym tego nie zniósł, po pierwszym długo nie mogłem dojść do siebie.
Już mi się nie chce, korzystam z pomocy ludzi których lubię i szanuję

Dlatego Tomaszu zabieraj głos w swoich sprawach, a nie w cudzych, chyba że Ci to nakazali przywódcy klubu.

Moja propozycja była jak najbardziej poważna, ponieważ wierzę że im by się to udało i Łódź mogłaby znów być miejscem gdzie spotykają się prawdziwi modelarze.

To tyle i aż tyle w charakterze odpowiedzi.
Temat uważam za wyczerpany w tym kraju dyskusja konstruktywna jest niemożliwa za dużo jest fachowców za mało robotników.
Tradycyjnie nic nowego, ble, ble, ble, paplaniny bez liku, bez wyniku.
To takie pospolite, takie płaskie, wyręczać się innymi, a później opluć, wyzywać i szukać problemów które powstały w odmętach urojeń.
Reszty nawet szkoda komentować, Tuwim już to dawno uczynił.

A zabierać głos będę w każdej sprawie w jakiej przyjdzie mi ochota głos zabrać i nie Tobie o tym decydować, nawet gdy nakazuje Ci to twoja rozchwiana osobowość. .

Ostatnio edytowane:

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.493 156 3
Co takiego jest nudnego w opisie imprezy panie skiper? Czy to kolejne wcielenie nisko latającego?
Kto to pisze? Dostłeś nudne od Skipera i chwilę później dałeś mu nudne do wpisu z 2024r. Serio? Rozumiem że jeden ban za dawanie negatywów odwetowych to za mało? Nie dopisuj tutaj w wątku. To jest wpis informacyjny tylko dla Ciebie. Jak chcesz kontynuować to wiesz w jakim dziale.

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
10.365 31 0
W Łodzi w 2006 roku była impreza pod nazwą "Festiwal Modelarstwa"
No cóż, cofnijmy się jeszcze nieco w czasie. W listopadzie 2004r, w tej samej hali, odbyła się impreza o podobnym charakterze, może nawet o tej samej nazwie: "Festiwal Modelarstwa"? Niestety, nie pamiętam.
Poniżej załączam kilkanaście fotek dot. jedynie modelarstwa kolejowego. Były jeszcze inne kategorie m.in. sprzęt bojowy, lotnictwo, kosmonautyka itd. Posiadam również trochę zdjęć dot. tych kategorii, ale nie chcę zaśmiecać wątku. Póki co, koncentruję się na tematach kolejowych.
1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG

Ostatnio edytowane: