Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Fajne tatry chociaż ja jestem fanem wcześniejszych serii, 138 i 148. Mi brak trzeciej wycieraczki tak bardzo nie przeszkadza, ale brak słupka w bocznym oknie już tak, na szczęście nie jest to jakiś kosmiczny problem odtworzyć.
Pozostajemy w dawnej Czechosłowacji, i wracamy do samochodu Liaz 706MT. Tym razem będzie to bardzo popularny typ zabudowy, czyli śmieciarka. Można było taką również spotkać na ulicach polskich miast w latach PRL i późniejszych. Nasz Liaz 706MT w wersji śmieciarka to model Brekina 71874, w kolorze pomarańczowym prezentuje się następująco:
Od mojej ostatniej wizyty uzbierało się trochę tych Brekinowych ciężarówek! Wszystkie na swój sposób ciekawe ale zdecydowanie najciekawsze jest Volvo N10! Szkoda, że Brekina nie robi ciągników siodłowych...
Skoda śmieciarka. Bardzo popularna u nas w PRLu. Model wart posiadania.