• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny HERIS - modele wagonów standardu Y - typu 110A/111A/112A/113A

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Cóż, taka wykładnia problemu już raz się nie sprawdziła (EU07 od SM) ;)
Mnie tylko szkoda IV epokowców, bo nie dość, że rzadko coś dostają to jak już dostali ( i to nie byle co) to taka sytuacja...

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.814 15 0
Wypuścili gotowy model do produkcji nie upewniając się, czy oznaczenia są dobrze zrobione... brak słów.
Nie wiem jak na żywo ale na zdjęciach "łata" rzuca się w oczy strasznie - nie do zaakceptowania...
Sam model na pierwszy rzut oka podoba mi się bardzo.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Naprawdę nie jest źle ale mogliby opuścić cenę do np. 149 zł. Z drugiej strony modele chałupnicze też często posiadają błędy ale wtedy jest to tabu...

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.132 23 0
Bardzo rzadko zdarza mi sie oceniac, ale tak, dalem temu postowi ocene "slabe". Ale za przeproszeniem co to za biadolenie i typowy przyklad polskiego "mennczenictwa".
Modele w malowaniach innych zarzadow kolejowych maja tak samo czesto wiele niedociagniec a DUZO GORSZE BABOLE mozna tez znalezc i wystarczy poczytac zagraniczne fora dyskusyjne. To ze nikt na tym forum o tym nie mowi wynika wylacznie z hermetycznego srodowiska polskich modelarzy, ktorzy na dodatek w wiekszosci przypadkow ograniczaja swoje zainteresowania wylacznie do PKP.
A pisanie w stylu "jak mozna traktowac polskich modelarzy" w sytuacji, gdy wagony pojawily sie WYLACZNIE w jednym sklepie i to do tego jeszcze zagranicznym wieje PISs spiskiem. Jestem pewien ze gdyby modele nie mialy "zamalowan", to ktos wietrzylby spisek, w tym ze Heris olewa Polakow, bo nie sprzedal tych wagonow w Polsce tylko w MSL... I tak w kolko Macieju...
Czyli co? Mówiąc krótko: "morda w kubeł, nie bulgotać!?" :p dostaliście model? To się cieszcie, że w ogóle się ukazał? :) Tak? Tyle tylko, że z takimi babolami spotykamy się w życiu codziennym na każdym kroku, w mniejszym lub większym stopniu :p źle wykonane usługi, błędy w dokumentach, źle i wadliwie wykonane produkty, reklamacje, roszczenia z tytułu nienależycie wykonanych umów itp. itd. No jeśli kolega qwertas przechodzi nad tym do porządku dziennego, to ja już nie mam więcej pytań :ROFL:

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.132 23 0
qwertas zwracam tylko uwagę na to, jak często spotykamy się z niechlujstwem w różnych dziedzinach życia. Płacimy za babole, jak za pełnowartościowe produkty. Tylko dlaczego?

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.801 53 2
Czy kupiles i zaplaciles za te wagony?
Jezeli tak, to raz ze NIKT Cie do tego nie zmuszal, dwa, ze ZAWSZE mozesz je zwrocic, trzy, ze MSL uzna zwrot, a cztery - jak sie postarasz (co wcale nie jest trudne, wystarczy znac niemiecki) to w tym konkretnym przypadku oni zwroca Ci koszty przesylki powrotnej.
Jezeli nie kupiles, to z calym szacunkiem, bo na serio nie jest moim celem obrazanie Ciebie - ale po co ta gadanina?

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.814 15 0
Heris przy Robo wygląda prawie identycznie :)
Różnią się drobnymi detalami.
W Heris'ie brak uchwytów promowych przy stopniach oraz okna trochę gorzej spasowane są, ale na żywo pewnie nie rzuca się w oczy.
Szyby w drzwiach czołowych Heris'a wyglądają dziwacznie.
W wózkach mi brakuje jednego elementu.
Podwozie robi wrażenie.
Heris ma prawidłowo wykonane uchwyty na tablice kierunkowe z lewej strony pudła (w zasadzie brak uchwytów).

krakowiak

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
1.132 23 0
Czy kupiles i zaplaciles za te wagony?
Jezeli tak, to raz ze NIKT Cie do tego nie zmuszal, dwa, ze ZAWSZE mozesz je zwrocic, trzy, ze MSL uzna zwrot, a cztery - jak sie postarasz (co wcale nie jest trudne, wystarczy znac niemiecki) to w tym konkretnym przypadku oni zwroca Ci koszty przesylki powrotnej.
Jezeli nie kupiles, to z calym szacunkiem, bo na serio nie jest moim celem obrazanie Ciebie - ale po co ta gadanina?
Każdy, jako potencjalny nabywca produktu, może, niestety dla Ciebie, wyrazić swoją opinię :) i moja gadanina, jak to byłeś łaskaw określić, jest niczym innym tylko wyrażaniem opinii :) nie jest to, niestety dla Ciebie, zakazane :ROFL: ja również nie zamierzam nikogo obrażać, ale dzięki naszej wymianie poglądów zrobił się ładny off top ;) pozdrawiam i życzę miłego popołudnia :)

B

bobby74

Gość
Łata na żywo nie rzuca się w oczy - patrz ostatnie zdjęcie z sesji w świetle dziennym i z daleka. W witrynie lub na makiecie tym bardziej nie będzie widoczna, więc powoli zaczynam zaprzyjaźniać się z tym wagonikiem :)
Może trzeba będzie je przepuścić przez ręce kolegi tv, co by je przybrudził i tyle... :gwizd:

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.801 53 2
Każdy, jako potencjalny nabywca produktu, może, niestety dla Ciebie, wyrazić swoją opinię
Gdybys wyrazil opinie o konkretnym produkcie a nie GENERALIZOWAŁ i narzekał na cały rynek i świat to siedziałbym cicho. Ale bajdurzenie czy generalizowanie ktore opiera sie juz prawie o jakis miedzynarodowy anty-polski spisek, bo tak to wlasnie opisales, jest juz nie do zniesienia.

BTW - wagony sa juz dostepne w wielu sklepach w Niemczech. Ceny od 40 do 50 euro. Nie byla to wiec raczej jakas nieudana mala partia ktora "wcisnieto" do jednego sklepu.

Ostatnio edytowane: