• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Heavy Metal Truck Blend

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.460 1 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Stanąłem ostatnio przed szafą aby spakować kilka nowych modeli i klopso_O
Zweryfikowałem co mam w planach do kupienia, a że "walczę" na trzech frontach to mi tego trochę wyszło, popatrzyłem jeszcze raz na szafę
i wyszło mi że dałem się za bardzo ponieść chorobie. W jednym z pierwszych postów zresztą pisałem że przewiduję zbiory gdzieś na trzydzieści
stron, nie więcej, no i machnąłem się o sto:eek:.
Z bólem serca redukuję swoją kolekcję powoli, co nie znaczy że tu będzie pusto, bo koło niektórych modeli nie da się przejść obojętnie,
a kilka modeli mnie naprawdę kosztowało dużo zachodu a i nieraz pieniędzy więc zostawię je na pamiątkę tego szaleństwa, od dzisiaj tylko Hamburg i jakieś tam jankeskie trucki z brekiny i może coś tam jeszcze co mi wpadnie w oko;)
Dla tych co mnie tam trochę polubili mam informację taką że w autobusach nie ma bata, będę Was męczył nadal, a kolej sobie zbieram po cichutku bez chwalenia na forum.
Dzisiaj taka rożowa dama której to właśnie nie mogłem sobie odmówić tym bardziej że mam kolegę do parki.
Filmik z "jutuba" z fotkami BELL Containers, prawie godzina wspaniałych fotek i tam też tą Scanię wypatrzycie ;)
Zobacz załącznik 1015420 Zobacz załącznik 1015421 Zobacz załącznik 1015422 Zobacz załącznik 1015423 Zobacz załącznik 1015424 Zobacz załącznik 1015425 Zobacz załącznik 1015426 Zobacz załącznik 1015427
Mój kolega geodeta Mariusz słynący ze skrajnej asertywności , pewności siebie i wilczego apetytu mawiał:: prawdziwego mężczyznę można poznać po tym, że wsiądzie do różowego daewoo tico bez obawy o utratę wizerunku.
Scania marzenie

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.630 387 20
Bardzo ciekawe obydwa. Różnice są, oczywiście. Każdy z nich ma swoje zalety i wady. Ale pewnie jest to związane także z ogromną różnicą w datach produkcji i postępem technologicznym w wykonywaniu miniatur w naszej skali.
Jedno jest pewne. Obydwa modele warto mieć w kolekcji.

Drzewiarz

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.774 14 0
Porównanie i oba modele prezentują się super (y):) Jedyne co się mocno rzuca w oczy, to lekka różnica w wielkości. Jednakże, ponieważ nie znam się na "Amerykańcach", to nie wiem, któremu bliżej do oryginału? :niepewny:

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.771 4 0
Obydwa piękne - bez wątpienia! :) Athearn to klasa sama w sobie i pewnie dla wielu "zbieraczy" jeszcze długo będzie najlepszą firmą, która tworzyła ciężarówki z USA. Brekina idzie w świetnym kierunku i pewnie jest tylko kwestią czasu, jak stanie się liderem w produkcji "amerykańców"... :)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.112 68 0
Dzięki Panowie za komentarze ;)
Moje zdanie jest takie że w tym wypadku brekina nie ma czego się wstydzić, fakt faktem powłoka lakiernicza i jakość nadruków athearna jest nie do pobicia, ale wykonanie brekiny jest naprawdę dobre, jedyne co im można zarzucić to nudne paskowo-odpustowe malowania, ja wolę jak model ma oznaczenia jakiegoś przewoźnika. Wybór naczep jest duży, trzeba się tylko uganiać na ebay za nimi, co pokaże brekina zobaczymy.
Chciałem wkleić fotki oryginału ale serwer świętuje ;)

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.112 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze ;)
Brekina wydaje co rusz kolejne konstrukcje z amerykańskich dróg no i trzeba powoli chociaż po jednym przedstawicielu marki pozbierać.
Gorzej jest z ogonami do tego, ja przyjąłem taką metodę że wypatruję ciekawych naczep, potem do tego staram się dobrać kolorystycznie jakiś model.
Gwiazdą dzisiejszej prezentacji jest naczepa 53"ft produkcji athearna z asymetrycznymi drzwiami z tyłu, naprawdę to jest długie, można używać jako tyczki do pomidorów:eek:, do tego GMC General jako "Mechaniczna pomarańcza"
DSC_1485.JPG
DSC_1487.JPG
DSC_1490.JPG
DSC_1491.JPG
DSC_1493.JPG
DSC_1497.JPG
DSC_1502.JPG

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.112 68 0
Witajcie, dzięki za oceny i komentarze;)
Trochę sobie zrobiłem detoks od zbierania ciężarówek, ale jakoś tym amerykańskim się nie mogę oprzeć:devil:, tym bardziej że kupiłem kiedyś kilka puszek z atherna i też je w końcu mogę jakoś pokazać.
Ford CLT 9000, samochód który kojarzę jako dzieciak z różnych filmów akcji z początku lat osiemdziesiątych gdzie jakiś złodziej albo policjant
biorący udział w pościgu już prawie jedzie na czołówkę i w ostatniej chwili robi unik, i najazd kamery na ten ogromny grill:ROFL:
Auto które miało kabinę zawieszoną na poduszkach kilkanaście lat wcześniej niż powstała magnumka.
Spodobał mi się do tego stopnia że kupiłem trzyo_O
DSC_1415.JPG
DSC_1416.JPG
DSC_1417.JPG
DSC_1421.JPG