Magazyn wyszedł super. Super wyszedł też fartuch dla ciężarówek, tyle że... średnio pasuje do takiego magazynu. Swego czasu parę lat temu nawoziłem się ciężarówką solówką (skrzynią lub izotermą) do różnych magazynów. Od takich jak tu i mniejszych aż po sporych rozmiarów kobyły z kilkoma stanowiskami tego typu. Fartuchy, kołnierze i doki z rampami spotykałem tylko w dużych magazynach zajmujących powierzchnie boisk piłkarskich. W takich jak ten była zwykle rampa na którą opuszczało się windę i tyle. Zjeżdżało się paleciakiem, albo w ciut większych przyjeżdżał magazynier wózkiem. W średnich często... nie było rampy, bo na plac pod wydłużonym dachem wyjeżdżał wózek widłowy który to odbierał bezpośrednio z progu "paki" na który to próg kierowca wystawiał swoim paleciakiem towar.
Przepraszam za ten wtręt do tak pięknie wykonanej pracy, ale któryś już raz wracam do tego wątku i z podziwem patrzę na kunszt wykonania i zgrzyta mi ten widok na samą myśl że gdyby wyładować tam zestaw ciągnik siodłowy z naczepą, to prawie cały magazyn zostałby zapełniony na jeden rozładunek. No logiczne wytłumaczenie jakie się nasuwa to kompromis modelarski z braku miejsca (na np większy magazyn). Jeżeli jednak nie ten cel Tobie przyświecał, to niestety, ale ten kołnierz (jakkkolwiek pięknie wykonany jak i cały magazyn- szczery szacunek za wykonanie i patynę) to w zasadzie do demontażu się nadaje jak dla mnie
PS Bardzo fajny motyw z drabinką na dach, często pomijany niestety