@Jacek765 dzięki za czujność, faktycznie garnek jakoś wyszedł za wysoki, tak to jest jak się robi na raty, miałem uciąć a nie uciąłem dokleiłem i wyszło o... ale już poprawiłem zgodnie z planem jaki mam.
Ad pomostu :
1. nie miałem możliwość manewrowania kotłem bo podest ma ryflowaną blachę i wyznaczone miejsce na kocioł
2. jest poprawnie z wymiarami z planu
3. nie odtwarzam żadnego konkretnego egzemplarza istniejącego dlatego pozwalam sobie na pewną dowolność (np numer będzie moim rokiem urodzenia i miesiącem

)
patrząc na zdjęcia jakie pozbierałem z netu, z tymi lokomotywami jest taki miszmasz że głowa boli, z racji dość długiego okresu użytkowania wprowadzano masę modernizacji i zmian, lamp naftowe zamieniano na elektryczne dodając prądnicę, dodawano sprężarkę , zbiorniki powietrzne, dodatkową parę klocków hamulcowych, zmieniano zasobniki na węgiel (podwyższano /wydłużano) itd
dlatego moja ciufcia będzie trochę taką wypadkową być może skuszę się na publikację o niej która właśnie się pojawiła i może kiedyś następną poskładam dokładnie na podstawie zdjęcia.
A tu kilka przykładów w/w mieszanek
Edit
po poprawieniu "garnka"