Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Taki drobiazg coś mi się jakoś rzucił na oczy: jak coś jest przykręcane do betonowej czy podobnej podstawy to jest tak, że widoczna u góry jest nakrętka na końcówce śruby/szpilki a nie łeb śruby wkręcanej w podstawe. Nie wiem tylko czy to zasada, zwyczaj czy przypadek...
Taki drobiazg coś mi się jakoś rzucił na oczy: jak coś jest przykręcane do betonowej czy podobnej podstawy to jest tak, że widoczna u góry jest nakrętka na końcówce śruby/szpilki a nie łeb śruby wkręcanej w podstawe. Nie wiem tylko czy to zasada, zwyczaj czy przypadek...
W przypadki czegoś co jest przykręcane do podłoża tak jak ten dźwig, to zasada. Jak skręca sie konstrukcje stalowe pionowymi śrubami, to wtedy nakrętka jest od dołu. Jeśli np. z powodu drgań źle dokręcona nakrętka się poluzuje i spadnie, to nie wypadnie śruba, a znaleziona nakrętka będzie informacją, że któreś ze złączy puściło.
jak coś jest przykręcane do betonowej czy podobnej podstawy to jest tak, że widoczna u góry jest nakrętka na końcówce śruby/szpilki a nie łeb śruby wkręcanej w podstawe. Nie wiem tylko czy to zasada, zwyczaj czy przypadek...
@Tempest szyba na zdjeciu jakiś taki refleks złapala, fakt nie jest idealna ale na żywo nie widać tego efektu aż tak bardzo, odrobina brudu od zewnątrz i będzie ok.