Witamy kolego...
Więc... tak po kolei:
1) Bardzo dziękujemy za pochebne uwagi, cieszymy się że nasza dłubaninka się podoba i co jakiś czas będziemy pewnie tu coś wrzucać.
2) Temat tablic rejestracyjnych proponuję omów z Ostbahnem. To on nam je zaprojektował i wytrawił. Malowanie to już nasze dzieło
3) Przeguby... prawda, mnie też szpecą, ale szpeciły jeszcze bardziej dopóki nie zaszpachlowałem dziur i śrub i nie pomalowałem ich. No cóż... modelarstwo jest sztuką kompromisu. Jeśli kolega ma jakiś patent na to aby te elementy poprawić, zapraszam do rozpoczęcia dłubaninki przy swoim maluchu i pokazania efektów.
4) Linki hamulcowe - fajnie że radzisz zobaczyć oryginał. Tylko ja akurat nie mam do niego dostępu. W garażu stoją kilkuletnie Ople, Toyoty, Renaulty i inne elektroniczne wynalazki a poczciwego starego Malucha u mnie na osiedlu nie uświadczysz. Jeszcze parę lat temu jeden był i zapuszczał korzenie w osiedlowy parking ale teraz... prawdopodobnie się nim golimy...
Tworząc te elementy posiłkowałem się dobrocią internetu i hojnością wójka google oraz swoją ulotną pamięcią w stylu: "kur..., jak to wyglądało". Ale jeśli pomożesz i podeślesz jakieś dobre fotki z opisem jak być powinno, spróbuję ten element poprawić.
5) Można poluzować silnik aby kołysał się na boki - tylko po co?? Jak już będzie gotowy to ja osobiscie nie pozwolę nikomu przy swoim gmerać więc mi taki efekt akurat nie potrzebny, a kto wepchnie paluch aby sprawdzić czy silnik się buja jak w orginale... ten plauch straci
6) Cooo? Śrubki sześciokątne w tym modelu?
Może i ładnie by wyglądały ale weź to człowieku przykręć!.. Sorry za szczerość... skręciłeś choć ze dwa numery tego Malucha? Jeśli nie,to Ci podpowiem dlaczego nie chcę żadnych szesciokątnych śrub. Skręcając 30 numerów zaorałem już łącznie 3 śrubokręty krzyżakowe Dextera. W tym modelu każda śruba jest jednocześnie gwintownicą. A żelastwa w tym modelu pełno. Jeszcze nie raz będziesz przeklinał pod nosem a kto wie, może tak jak i ja ochrzcisz ten model własną kwią...
Dlatego właśnie nie chcę śrub szesciokątnych i niech już jest tak jak jest!