• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
No do takiego sprzetu to trzeba doswiadczonego kierowcy. Ale jeśli mam tym jeżdzić na Skandynawię to musi mieć 3osiowe podwozie.;)
Kurka, zapomniałem o tych podwoziach.:mad:
Nie ma problemu, zaraz się coś wytnie, przełoży, dołoży i ciągnik jak z salonu.
Lados w wersji 3 osiowej-tego jeszcze nie grali. :LOL:

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Oh, chyba czas odkurzyć temat, zdejmujemy pajęczynki, wycieramy kurz i jedziemy ;)
Woh, ale ten czas leci, 1 lutego '13 ostatni wpis :ROFL:

Koniec marudzenia! Zaczynamy...

Scania R620 Panas Transport (koguty nie były montowane)

ps1.jpg
ps2.jpg
ps3.jpg
ps4.jpg
ps5.jpg

Lecimy za ciosem z kolejną Szwedką...

Scania Highline R580 Ferrix Trans [Silver]

sc1.jpg
sc2.jpg
sc3.jpg
sc4.jpg

A teraz małe porównanie MB-owej generacji 6x4 :)
Kiedyś Maverick ukazał SK-acza 6x4 i od razu mi się spodobał-nie mogłem być dłużny :gwizd:

MB SK 6x4 vs. MB Actros MP4 6x4 (oba po lekkich przeróbkach)
mb2.jpg
mb1.jpg
mb3.jpg

Pozdrawiam!
Ferrix

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Warto było czekać super modele pokazałeś a do tego świetne foty.
Scanie Panasa też posiadam ale na Twoich fotach jakaś ładniejsza się wydaje.;)

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.650 160 2
Super...naprawdę super wyglądają te modele.
Odbiegając od tematu ciężarówek Ferrix z czego zrobiłeś siatkę i słupki na dioramie?

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A mnie strasznie podoba się porównanie SK z MP4. Widać jak na przestrzeni lat zmieniły się ciężarówki ;) Te konfiguracje są oryginalne czy to jakieś przekładki? Co do Panasa to naczepie przydało by się dopieszczenie, to sami ciągnikowi, a srebrna Scanie, piękny polski zestaw. No i osobiście chce więcej :D

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
A mnie strasznie podoba się porównanie SK z MP4. Widać jak na przestrzeni lat zmieniły się ciężarówki ;) Te konfiguracje są oryginalne czy to jakieś przekładki? Co do Panasa to naczepie przydało by się dopieszczenie, to sami ciągnikowi, a srebrna Scanie, piękny polski zestaw. No i osobiście chce więcej :D
Co do Merców to nie, oba zestawy to składaki specjalnie przerabiane na wersje trzyosiowe, SKacza jeszcze dało się przerobić na tkz "lajcie", ale MP4 jak wiemy nie jest jeszcze przystosowany pod taką konfigurację i trzeba było poświęcić oryginalne podwozie z MP4 2oś+podwozie Scanii 3oś aby zachować listwy boczne.
Tak, Panas stoi jak nowy, ale i na niego przyjdzie czas ;)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.314 67 1
No Panie bardzo fajna prezentacja . Panas fajny , ciekawy , aż dziw że go jeszcze nie mam . Co do scanii z beczką to jest to twój wyrób czy kupiłeś na allegro ? bo znajomo mi on wygląda . Porównanie mercedesów bardzo przypadło mi do gustu . Jak nie przepadam za samochodami z gwiazdą na masce tak te są rewelacyjne . Dużo w ich przypadku daje kolor kabin i konfiguracja .

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Świetna prezentacja modeli ,Scanie są rewelacyjne ,bardzo mi się podoba twoja makieta ,zdjęcia aut wyglądają jak żywe ..moje gratulacje (y)(y)(y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Modele są świetne, szczególnie Highline, ale zdjęcia jeszcze lepsze. Chyba będzie trzeba się przejść z dioramką w jakieś pole. :D

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
No Panie bardzo fajna prezentacja . Panas fajny , ciekawy , aż dziw że go jeszcze nie mam . Co do scanii z beczką to jest to twój wyrób czy kupiłeś na allegro ? bo znajomo mi on wygląda . Porównanie mercedesów bardzo przypadło mi do gustu . Jak nie przepadam za samochodami z gwiazdą na masce tak te są rewelacyjne . Dużo w ich przypadku daje kolor kabin i konfiguracja .
Scania jest wykupiona od kolegi, który zakończył karierę modelarza, ja dodałem tylko parę dodatków w postaci kalek. Ja również jakoś nie przepadam za Mercedesami, ale cóż...tak bywa :)

Ostatnio edytowane: