Liliput o podanym numerze, to komplet 2 dwustronnie izolowanych zestawów kołowych do wąskotorowej tt-ki. (albo monstertrakowej n-ki) Średnica opony to 7,5mm, oś 1,5mm , stosunkowo małe flansze. No i co najważniejsze jest to jakiś stop szaro-srebrny a nie miedziany, jak moje poprzednie koła z używanych wagonów.
Kupiłem kilka zestawów w niemieckim sklepie wysyłkowym a... gadali do mnie po polsku. Wielki minus pomylili sie z wysyłką i za pierwszym razem przysłali 4 ośki 0H, ale potem "dostałem je gratis".
Z jamnikiem mam problem projektowy napędu. Chciał bym zrobić go z napędem na 4 wózki, ale również chciał bym aby się nie wykolejał. W moim napędzie musiał by być napędzany dwoma silnikami a co za tym idzie, jedna z połówek mogła by chcieć jechać szybciej i połączenie między polówkami musiało by być sztywne, ale do zakrętów musiało by być skrętne. Dodatkowo tunel przejściowy musiał by być z czegoś miękkiego.
Będę to mógł przetestować dopiero jak zrobię co najmniej 3 podwozia.
Dodam, że nadal drukuję karoserię lokomotywy jak wariat na enderze z dyszą 0.2mm, w płaskich częściach i sklejam , wiec początkowo był to abs, ale teraz chyba przejdę na polistyren. A wagony do kompletu będą z żywicy w 4k :].