• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie EU07/EP07

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
EP07-517 po modernizacji i NG stoi na stacji Warszawa Wschodnia
data : 23.11.2016 Zobacz załącznik 435916
No to już trzecia do kompletu...(y)
EP07-505, EP07-513 i teraz EP07-517.
Ciekawe jak wyjdzie EP08-012, która była wysłana razem z siódemkami, w tym samym czasie do Oleśnicy.
Jedna rzecz mi się tylko wizualnie i ogólnie nie podoba, a mianowicie nastała jakaś moda na usuwanie rynienek...:(

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Ale przecież EP08-012 jest w normalnym ruchu. P5 w Oleśnicy miała ukończone w kwietniu 2016.
Dziękuję Kolego (y), zdaje się że jak najbardziej i słusznie masz rację, a ja zasugerowałem się tym, że z powyższymi siódemkami widziałem właśnie ósemkę 012,
która mogła w tym przypadku być czynnym koniem pociągowym dla tego lokzuga.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.069 387 20
Widać masz braki w wiedzy o modelach tego producenta, bo taki model Schlesienmodelle wydało już rok temu, a dokładnie był to model EU07-408.
http://sminfo.vxp.pl/107100-eu07-408.html
Ja wiem, że jesteś bardzo dokładny, ale... Model wydany przez Schlesienmodelle, do którego podałeś link, ma zupełnie inne światła, także nie jest to taki sam model.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
134 16 3
Cocu.
Źle mnie zrozumiałeś.
Fakt faktem że Schlesienmodelle wydał już taki model: EU07-408 i EU07-429.
Ale miałem namyśli ( gdzie o tym wcześniej nie wspomniałem) siódemkę EP07-338 i EP07-442 wydało Schlesienmodelle datą rewizji na ten rok. Miałem to namyśli mówiąc o rarytasie.
Też trzeba wspomnieć że taki model będzie z lustrzanymi reflektorami a mianowicie EU07400 czy EU07-424.
A jeśli chodzi o rarytas szkoda że naprawy główne które przechodzą w ZNTK Oleśnica lokomotywy EP08 nie będzie w pomarańczowych barwach i listwach bocznych aluminiowych.

tokarz76

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 1 5
Szkoda tylko, że ta siódemka nigdy nie miała takiego czoła, wyszła fabrycznie już z trapezowym malowaniem. Najładniej wyglądała wtedy -> http://forumkolejowe.pl/ilostan/index.php?nav=foto&id=2697
Nie opowiadaj bzdur.
EP07-442 NA PEWNO jeździła z żółtym czołem, gdyż niemal WSZYSTKIE wyprodukowane siódemki na takowe się załapały. A na zdjęciu które przywołałeś jest lokomotywa po naprawie P4 na Grabówku a nie żadne fabryczne barwy...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 7
Koleje w Polsce 3
Koleje w Polsce 4
Koleje w Polsce 7