• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie EU07/EP07

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.681 65 3
Bardzo obszerny temat. Po dokonaniu destrukturyzacji PKP spółki pasażerskie wzięły od Cargo tylko te lokomotywy które chciały a z tego co wiem to IC nie chciało SU46 chociaż dostali propozycję przejęcia jakiejś liczby.
A fakt rozwałki PKP to najbardziej debilny wymysł w historii kolei. Dalej nie chcę pisać bo musiałbym użyć w większości słów niecenzuralnych.

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.195 56 1
Bardzo obszerny temat. Po dokonaniu destrukturyzacji PKP spółki pasażerskie wzięły od Cargo tylko te lokomotywy które chciały a z tego co wiem to IC nie chciało SU46 chociaż dostali propozycję przejęcia jakiejś liczby.
A fakt rozwałki PKP to najbardziej debilny wymysł w historii kolei. Dalej nie chcę pisać bo musiałbym użyć w większości słów niecenzuralnych.
IC dostało lokomotywy dopiero w 2008r.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.681 65 3
Zgadza się. Ale to nie było tak że Cargo nie chciało dać lokomotyw tylko odgórną decyzją w pierwszej wersji destrukturyzacji PKP lokomotywy i ich obsługa i utrzymanie przydzielono Cargo. Dopiero w roku 2008-ym kolejną odgórną decyzją podzielono lokomotywy, ludzi i lokomotywownie.

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.195 56 1
Ta EU07-045 na finiszu swojego żywota całkiem przyzwoicie się prezentowała. Aż dziwne, że żadne skanseny, muzea, czy stowarzyszenia nie pomyślą o pozyskaniu siódemki do kolekcji. Ceny oscylują zazwyczaj w okolicach 50 tys.zł. Nie jest to jakaś zawrotna kwota.To tylko równowartość 52 szt. EU07 PIKO:)
IMG_20231010_235117.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 5
Koleje w Polsce 7
Koleje w Polsce 3
Koleje w Polsce 4
Koleje w Polsce 7