Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Faktycznie bardzo interesująca informacja! EP08-006 w 1973 roku, podczas gdy oficjalne dane z księgi pojazdu są następujące:
EP08-006 Pafawag 246/1975r. typ 103E
służba: od 7.12.1975 PKP
MD Wrocław Główny do 23.04.1979
MD W-wa Olszynka Grochowska
No to jak się wszyscy chwalą fotkami EP08, to i ja coś dorzucę. Od razu wyjaśniam, to nie jest zdjęcie z książki o BWE Andrzeja Etmanowicza, tylko fotka strzelona parę sekund wcześniej. EP08-014 z EC "Berolina" wyjeżdża z Poznania w kierunku Berlina w lutym 1993 roku.
Witaj Ryszardzie,
tak, mam jeszcze trochę zdjęć cz-białych i kilka slajdów z dawnych MTP, nie jest tego niestety dużo.
Ale to chyba trzeba by otworzyć nowy wątek, np. pod tytułem Tabor kolejowy na MTP, bo nie tylko polski tam bywał.
Pozdrawiam.
Kolego Prezes TS, jeśli tylko możesz i masz z tych targów więcej tak niesamowitych fotek jak ta wcześniej przez Ciebie wklejona, to prosimy utwórz taki właśnie wątek.
Ta wspomniana fotka jest strzelona ot tak, ale po latach nabrała ogromnej wartości, ukazując ciekawe malowania, mimo iż widzimy nie całe maszyny.
A tu EP08-006 w dniu 17.08.2000 wyjeżdża z Wrocławia Gł.
w kierunku podg Grabiszyn naczele IC Ślęża
z wagonami w mieszanych kolorach: Zobacz załącznik 176173