• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EN Jan Kiepura - zestawienie wagonów

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
W związku z faktem, że wagony Kiepury za chwilę będą ponawiam prośbę o pomoc w odszukaniu sklepu / polski lub zagraniczny / gdzie uda mi się jeszcze kupić wagony DB do Kiepury Bvcmz 248.5 i Bvcmbz 249.1.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.321 118 11
Raz po raz sie pojawiaja na ebay'u lub allegro aczkolwiek z reguly pojedynczo. Tak samo z bialoruskim sypialnym (LS Models 48015), aczkolwiek tego moze uda Ci sie pozyskac w przyszlosci jak LS models wypusci set z tymze wagonem. ja na swoje polowalem rok ale sie udalo. Udanych lowow!

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja mam 5 wagonów z LS Bvcmz 248.5 i Bvcmbz 249.1 (NachtZug, AutoZug oraz CNL) jak dojadą do mnie sypialne PKP zrobię reorganizację to będę miał z jeden do sprzedania

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
ooo, ciekawy zestaw, gdyby nie ten pierwszy dziwoląg to już by do mnie jechał. tak na marginesie miałem na myśli "białorusina" tego nowego którego polacy im zrobili to chyba jest typ 306 czy jakoś tak.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
a ta salonka jeździła w kiepurze? znalazłem bowiem na jakimś niemieckim forum informację jednego niemca, że widział tą salonkę w kiepurze na co inny mu odpowiedział że faktycznie był co najmniej jeden taki przypadek że zamiast WLABmee jechała właśnie ta salonka.

mpsj

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Komunikat prasowy RŻD z 2007 roku:
Od 23 maja 2007 roku Koleje Rosyjskie RŻD zaczną zmieniać wizerunek, który ma odmienić dotychczasowe postrzeganie przedsiębiorstwa. Jest to największy projekt zmiany wizerunku na świecie i zarazem pierwsza w 170 letniej historii RŻD. Na dzień dzisiejszy RŻD posiada 39% udziałów w transporcie towarów oraz 41% w transporcie pasażerów. Wyników takich nie osiągają nawet koleje w Zachodniej Europie. Nowy styl ma podkreślać zmiany jakie zachodzą w firmie, kładąc nacisk na przejście od przewoźnika do operatora logistycznego oraz partnera w podróży. Cały proces jest podzielony na etapy i został wpisany do planu restrukturyzacji kolei, zapoczątkowanego w 2003 roku. Jednak najbardziej widocznym jest zmiana wyglądu, który został odziedziczony po poprzednim systemie gospodarczym. Nowy zestaw kolorów oraz symbol opracowało biuro BBDO Branding. Zmiana wizerunku będzie przeprowadzana etapami od 2007 do 2010 roku.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
czyli w okresie od momentu kursowania w "Kiepurze" Husarza do końca kursowania Kiepury w ogóle można spokojnie wstawiać do składu wagony w malowaniu czerwono-niebieskim i te w nowym popielatym tak?

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.321 118 11
Zakładam ze tak. aczkolwiek polecam przeglądanie zdjęć i materiałów filmowych w internecie. Wtedy i sobie ustalisz ile wagonów RZD jeździło i w jakiej kolorystyce. ja osobiście nie widziałem składów łączonych ale tez takowych nigdy nie miałem ochoty zestawić wiec ta informacja niejako jest dla ciebie zbyteczna. Zakładałem ze malowania czerwono-niebieskie mi nie będą pasowały do składu z husarzem ze względu na datę ich rewizji (48010 - 2004), 48011- 2007), 48012 -1998). ale teraz masz cale mnogo nowych RZD zestawów wiec jest w czym wybierać

pozdrawiam

Michal

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje innych krajów 0