• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EN Jan Kiepura - zestawienie wagonów

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A czy ktoś pomoże mi w zagospodarowaniu wagonów od LS Models? 3 przeznaczam na "Kiepurę", 1 na "Chopina", 1 na "Sobieskiego" Pozostaje jeszcze jeden. Bardzo chciałbym aby np. 2 dać na "Chopina" ale zdaje się, że takie coś nie miało miejsca. Gdzie upchnąć ten jeden jeszcze?

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
W związku z wypuszczeniem przez ACME wagonu restauracyjnego mam pytanie czy ktoś go kiedyś widział z "Kiepurą"?

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
54 0 0
Zbierałem, zbierałem i uzbierałem póki co tyle:

• PKP IC Lokomotywa EU44 "Husarz" (Roco),
  • PKP IC WRmnouz PKP IC (Tillig),
  • PKP IC Brdhmnu/Bmnopuvz (ACME),
  • DB AutoZug Bvcmz 248.5 (LS Models),
  • DB AutoZug Bvcmbz 249.1 (LS Models),
  • PKP IC WLABmnu (LS Models z napisem JK),
  • PKP IC WLABmnu (LS Models z napisem JK),
  • 182. BC WLABmee (Tillig),
  • 183. RZD WLABmee (Tillig).

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Farciarz. Ja mam tylko sypialne PKP od LS Models, rosyjskie WLABmee od LS Models i Husarza od Roco. Mam jeszcze restauracyjny Bautzen89 od Tillig, ale nie jestem pewien, czy on w takiej formie kursował w "Kiepurze". A co do twoich, to nie wiedziałem że Tillig zrobił WLABmee rosyjskie i białoruskie.

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
54 0 0
Kupiłem na Alle... kiedyś, w dosyć nawet przyzwoitej cenie. Do LS Models się nie umywają, ale nadają składowi kolorytu :)

Baranek

Moderator Grupy BGM
BGM
Reakcje
54 0 0
Postaram się fotki zrobić po południu. Nie zlinczujcie mnie, ale przy cenie, jaką wagon BC osiąga w absurdach Alledrogo, podpinam Tilliga, bo jest niebieski. I wierzę, że prędzej, czy później dopadnę ten, co trzeba, tak jak niemieckie, które pojawiły się jakiś czas temu i były przez tydzień w sklepach za Odrą.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.543 556 30
Czy chodzi o wagony tego typu?

IMG_5610a.JPG

Jeśli tak, to wagony takie nigdy nie jeździły w składzie "Jana Kiepury". Są to wagony oparte o konstrukcję wagonów sypialnych typu Y, jakich modele oferują Tillig i Roco m.in. w barwach PKP, ale dostosowane do wymogów kolei dawnego ZSRR. Sachsenmodelle/Tillig produkował modele tych wagonów w wielu malowaniach, zarówno kolei SŻD, jak i RŻD i kolei innych państw powstałych po rozpadzie ZSRR. Ponieważ wagony w tej wersji zakupiły kiedyś również koleje czechosłowackie ČSD, ukazał się także i taki model.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tak, wagony z "Kiepury" WLABmee są w miarę nowoczesnymi wagonami, które fabryka w Gorlitz wyprodukowane w latach 1994-1995 dla kolei rosyjskich.
Ale trudno Ci się dziwić, że podpinasz to co masz, bo kiepskawo jest z wagonami do Kiepury. Ja sam się zastanawiam nad zakupem wagonu DB City night Line, tylko nie wiem który wybrać, aby pasował do składu po 2010 roku.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje innych krajów 0