A tak poza tym, to Kiepura został zlikwidowany 1 lipca 2013roku.
Ekhm... pozwolę się wtrącić. To, że dany ekspres na pewnym odcinku jest dołączany do innego (w tym przypadku do Berlin - Warszawa Express na odcinku Warszawa - Berlin) nie oznacza, że został zlikwidowany.
Cytat z informacji prasowej PKP Intercity z listopada 2013:
(...) natomiast pociąg EuroNight Jan Kiepura, jadący do Amsterdamu, zostanie przyłączony, na odcinku Warszawa - Berlin, do składu EIC Berlin – Warszawa – Express
Na dowód znalazłem na Youtube filmik sprzed kilku dni:
Także jak widzicie EN Jan Kiepura wciąż istnieje i co ciekawe wciąż jest używana jego nazwa. Odcinek polski został po prostu ograniczony do 3-4 wagonów, jak można łatwo zauważyć głównie przez rosyjskie i białoruskie wagony sypialne. Niestety nie posiadam wiedzy co się z nimi stało, być może Koleje Rosyjskie postanowiły się skupić na swoich własnych, prestiżowych połączeniach do Paryża i do Nicei. Z kolei całkiem niedawno przeczytałem na jednym z holenderskich for internetowych wpisy, z których wynika że Holendrzy bardzo się cieszą, że niektóre polskie wagony sypialne pomimo upływu lat i różnych napraw, rewizji i zmian w tym połączeniu, wciąż posiadają ten oryginalny i unikatowy na skalę europejską napis
"EN Jan Kiepura". Zresztą trzeba przyznać, że w ogóle PKP w kwestii malowania nazw pociągów na wagonach w czasach współczesnych, są chyba wyjątkowe w Europie (mam tutaj na myśli także Berlin - Warszawa Express, który przez wielu Europejczyków jest uważany za najładniejszy europejski ekspres międzynarodowy pod względem malowania). W dzisiejszych czasach przewoźnicy starają się raczej na wagonach reklamować "siebie", swoje logo niż dane połączenie, dlatego miło, że kiedyś PKP postanowiły na arenie międzynarodowej wyróżnić się w trochę inny sposób i tym bardziej miło, że jest to zauważane za granicą i doceniane.