• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EN Jan Kiepura - zestawienie wagonów

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
882 9 4
Niestety wagon restauracyjny z "Polonii" nie kursował z Kiepurą odkąd pojawił się husarz, a i Bautzeny89 w stanie fabrycznym / tillig 74747 / ciężko było spotkać. Niestety najczęściej od ery husarza jeździ wagon 155A stanowiący przebudowę z wagonu pasażerskiego.
W takim razie nigdy nie zestawisz Kiepury z dostępnych wagonów...tu niestety trzeba iść na kompromis.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
No teraz nie. Ale z biegiem czasu myślę że się bedzie dało. Ja mam problem z niemcami aktualnie. Ktoś może polecić jakieś wagony DB epoki husarza?

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
No właśnie zależy jak to będzie sprzedawane. Zależy mi po prostu na jak największej ilości polskich wagonów w "Kiepurze". A że dodatkowo te sypialne sa piekne dlatego szukam wystąpienia takich przypadków w naturze.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.706 128 11
Zakładam że kolega ma na myśli jednostki wchodzące w zestaw. Może się okazać ze będzie chciał takie dwa które będą z dwóch rożnych zestawów. Jak chcesz już zacząć wertowanie internetu to spójrz na linki do sklepu z Niemiec co podrzuciłem. Tam masz wyszczególnione numery każdego wagonu w kazdym z trzechcitynight

A tak przy okazji, link do filmu z EN JK z wagonem citynight

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.950 627 30
Ale sprzedawane będą w takich zestawach, jakie pokazano. Sklepy raczej nie rozdzielają zestawów, zresztą zestawy L.S.Models są zwykle w jednym, wspólnym pudełku, którego nie da się podzielić.

Hajo

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
83 2 0
Mnie podoba się ten skład, ze względu na obecność Czarnej Wdowy, którą posiadam, z tym właśnie numerem (ES64F4-155)
Zdaje mi się, że tam są tylko 3 polskie wagony, ale i tak ciekawy skład.

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Panowie myślałem że będzie to sprzedawane indywidualnie albo w secie 3 wagonów. A tu słyszę o 3 zestawach po 2 wagony. Jak to z tymi wagonami będzie w końcu. I gdzie zamawialiście bo pewnie czekać aż będzie w polskich sklepach modelarskich nie ma co.

NIE WAŻNE JUŻ KUMAM. Tylko teraz pytanie jakie numery będą miały te wagony. Wszystkie inne czy jak? Tak czy inaczej wszystkich 6-ciu na pweno nigdy nie było w jednym składzie. Ciężko będzie znależć więcej niż 3.

Ostatnio edytowane:

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.706 128 11
Tak troszke z innej beczki ale ma moze ktos zdjecia EP09-043 z Kiepura po 12.06.2004? zastanawiam sie nad podczepieniem loka EFC (rewizja 2003) o tym numerze do skladu z z wagonami ACME z zestawu 55054 ale ze zdjecia jakie znalazlem w internecie (na rok 2002) wyglada ze ten lok ma juz zalozone "polowki", zas wersja od Pana Andrzeja posiada podwoje ramiona!

Czy to oznacza ze lokomotywa EFC nie jest zgodna z oryginalem?[DOUBLEPOST=1385040273][/DOUBLEPOST] Mair81: Prosze kliknij na linki i tam bedziesz mial wyszczegolnione numery

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A teraz pytanie do ekspertów. Dwa pierwsze zestawy mają wpisaną epokę V a ostatni VI. Z czego to wynika? Poza tym dwa pierwsze sety zawierają wagony typu WLABdmnu / taki typ maja te wagonu od momentu produkcji / a dwa wagony z setu 3 to wagony typu WLABmnouz. Czym się różnią? Czy może to tylko zmiana w zakresie symboli, a wagony nie zmieniły się wogóle?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje innych krajów 0