• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EFC-Loko - modele lokomotyw serii EP09

TELEJEK

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Napisałem około, ja na jedną SP45 czekałem 6- mcy ,a drugą dostałem po dwóch miesiącach. O szczegóły to najlepiej pytać pana Andrzeja.

14D40

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
309 10 1
Rzeczywiście... w moich TEM2 oświetlenie będzie podobnie zrealizowane, chromowane talerzyki + światłowody a na ich końcach kuleczki imitujące bańkę żarówki. Światełko czerwone również przy użyciu światłowodu.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Można wytrawić taki odbłyśnik z otworami na światło białe i mniejsze czerwone, ale tak, by po zastosowaniu jubilerskiej "ANKI" trzymało wymiar. Można też wytoczyć wzór z otworami do odlewu... Odbłyśnik można wypolerować , porodować i jeszcze raz wypolerować...tylko kto będzie płacił ???
To nie byłoby takie drogie, ale cirka 10 zł za sztukę trzeba by było ponieść kosztów...

Ostatnio edytowane:
OP
OP
karol_mar

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Ja tnę napięcie 15 kiloOhma na leda czerwonego i on tylko się żarzy a nie całość.
Można popróbować, ale wydaje mi się, że powodem jest brak izolacji świetlnej pomiędzy czerwoną diodą a światłowodem od białego światła, albo za slaba izolacja. Na szczęście lokomotywa jest tak skonstruowana, że jej rozbiórka jest czystą przyjemnością.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 45
Tabor 35
Tabor 95
Tabor 32
Tabor 54