• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

EFC-Loko - modele lokomotyw serii EP09

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.842 32 2
Ja tnę napięcie 15 kiloOhma na leda czerwonego i on tylko się żarzy a nie całość.
Ja daję nawe 40 - 50 kOhm na czerwone diody, w tedy świecą lampki czerwone, i tylko w ciemności trochę oświetlają wnętrze lampy. Izolacje świetlną jest bardzo trudno zrobić, bo z czego? Ale warto dać jeszcze czerwony krążek z taśmy czerwonej do naprawy lam samochodowych, dobrze to wygląda nawet jak nie świecą.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Ja daję nawe 40 - 50 kOhm na czerwone diody, w tedy świecą lampki czerwone, i tylko w ciemności trochę oświetlają wnętrze lampy. Izolacje świetlną jest bardzo trudno zrobić, bo z czego? Ale warto dać jeszcze czerwony krążek z taśmy czerwonej do naprawy lam samochodowych, dobrze to wygląda nawet jak nie świecą.
Folia aluminiowa po czekoladzie?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 45
Tabor 35
Tabor 95
Tabor 32
Tabor 54