• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Dostawcze - Brodagaz

VWAdam

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Rewelacyjny ten Mieciu hmm i znowu temat detali których super dopracowane wykonanie czyni ten model wprost idealnym! Gratuluje Marcin kolejnego naprawdę wypasionego modelu.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.288 387 20
Dziadek dziadkiem, ale malowanie ma świetne. Jedyne co mi nie pasuje to żółte koło zapasowe i żółte wydechy.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.594 109 2
To lecimy dalej z dziadkami .
Dziś Matador Tempo wyprodukowany przez Eposche .
Firma Matador miała siedzibę w Hamburgu a ich pierwszy dostawczak wykorzystywał silnik i skrzynie biegów z VW garbusa i co ciekawe napędzane miał koła przednie, a Garbus jak wiadomo napędzane miał koła tylne, inżynierowie z Matadora zastosowali bardzo prosty zabieg zamontowali silnik ze skrzynią tak jak w Garbusie tylko że z przodu.
Tu są fotki ich pierwszego dostawczak , pieczołowicie odnowionego. http://www.oldbug.com/tempo.htm
IMG_6197.JPG
IMG_6199.JPG
IMG_6205.JPG
IMG_6204.JPG
IMG_6206.JPG

[DOUBLEPOST=1433345757,1433344103][/DOUBLEPOST]
Tempo-Matador-Advertisment.jpg
Tempo Rapid 1960.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.288 387 20
No to powiem, że jestem pod wrażeniem. Nawet nie wiedziałem o istnieniu takiego dostawczaka, nie mówiąc już o modelu. Niezły kąsek modelarski Ci się trafił do kolekcji. Naprawdę potrafisz niesamowicie zaskoczyć. Zbieram szczenę z podłogi.
e010.gif e010.gif e010.gif

SECOND MODELS

Znany użytkownik
Reakcje
7 0 0
Ostatnie modele traktuje jako ciekawostki .Niestety ząb czasu jest nie ubłagany i dzisiaj te modeliki juz nie powalają jakością wykonania.
Acz kolwiek fajnie że takie pokazujesz można sobie porównać jak wyglądąły modeliki kiedyś i te produkowane teraz.
Niektóre firmy poczyniły milowy krok w swoich produkcjach a ich modele wygladają prawie jak prawdziwe.