• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Dolnośląskie klimaty

Reakcje
0 0 0
Dziś mały spacerek wzdłuż torów, od domu do stacji celem "zdjęcia" dokladniejszych wymiarów z obiektów... I parę fotek przy okazji :)

P.s. Czy spotykacie jeszcze drewniane pokrywy skrzyni pędniowych na Swoich szlakach?

Załączniki

Reakcje
0 0 0
Witam, w dniu 11.11.2015 tj dzisiaj, na stacji czekał pewien gość o inicjałach 311D-16 ze składem różnej maści wagonów samowyładowczych, trafiło sie nawet kilka wagonów z LHS, które ciężko zauważyć, przynajmniej moim okiem, na podsudeckiej :)

Załączniki

Ufo

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
291 1 1
Wagony dzierżawione od LHS jeżdżą po Dolnym Śląsku już od dawna (pierwszy raz widziałem je bodaj na jesieni zeszłego roku), aktualnie pod szyldem Landkolu. Ciekawszym okazem jest wagon typu 416V, zbudowany w ilości 13 sztuk (zdjęcie nr 007).

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.593 74 0
Moim skromnym zdaniem jest to pruski tender 2'2'T21,5 - seria PKP 22D1.
Oryginalnie był stosowany do par. serii Pd1, Pd4, Pd5, Pk1 i Ok1.
Jedna rzecz mnie dziwi - stwierdzenie "odkrycie", o ile jestem zorientowany to tender został odkryty przez miłośników co najmniej 10 lat temu a jeszcze wcześniej odkryli go "miłośnicy metali kolorowych"

Reakcje
0 0 0
Witam, ostatnio korzystając z dnia wolnego w pracy, i wychodząc na przeciw niedogodnym warunkom pogodowym postanowiłem wybrać się na mały, 16 kilometrowy spacerek szlakiem kolejowym do kopalni DSS w Piławie Górnej.

Załączniki

SM03-422

Znany użytkownik
Reakcje
677 9 1
Stacje Iłowa Żagańska
Iłowa Żagańska (1).JPG
Iłowa Żagańska (2).JPG

oraz stacja Jasień

Załączniki

SM03-422

Znany użytkownik
Reakcje
677 9 1
Budynek dworca na stacji Świętoszów na nieczynnym odcinku linii nr 283 Ławszowa - Żagań 29.12.2015 Bliźniaczy budynek dworca znajduje się również na stacji Świdnica Przedmieście

Załączniki