Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Podobne ujęcie z drona z dzisiejszych czasów. Nie będę chciał zasłaniać żurawia i kanału modelem parowozu, więc prawdopodobnie docelowo ustawię go tutaj, gdzie na poniższym ujęciu stoi SU42:
Elewacja z przodu. Bardzo wczesny etap. Widoczne łączenie będzie niewidoczne bo z przodu elewacji umieszczone są takie jakby /nie wiem jak to nazwać/ wystające od ściany filary. Jeden z nich będzie właśnie tu gdzie widoczne łączenie. Jak pisałem z tym się trochę zejdzie bo oprócz tego co widać na zdjęciu będę musiał cegła po cegle zrobić łuki nad oknami, ozdobne wypusty (czy jak to nazwać) lecące wzdłuż elewacji, kraty w oknach, drzwi, rynny, fragmenty widocznej więźby dachu, rurociągi przy części elewacji i podtrzymujące je elementy, itd... będzie z tym "rzeźba"....
Widoczna na zdjęciu ściana czołowa (modelowa) to karton grubości 3mm z naniesionym kartonem z fakturą cegły. Czuć na nim taką jakby grawerkę (nie jest to po prostu nadruk cegły), a wgłębienia mają kolor zaprawy. Produkt Woodland Scenic z tego co pamiętam. Cegła w miarę trzyma skalę choć mogłaby być jeszcze drobniejsza. Nic lepszego nie udało mi się znaleźć. Kupiłem też podobny produkt NOCH'a ale tam cegła nadaje się do H0, a nie TT.