• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja DMC>3,5t

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Jens Bode to spedycja, której modele Herpa wydaja z dużą ilością detali. Piękne są. Też mi się podobają i mam kilka z tej spedycji. Może kiedyś uda mi się zebrać wszystkie wydane przez Herpę... :niepewny:
Pokazane dwie miniaturki to jedne z ostatnio wydanych i wyglądają świetnie. Gratuluję posiadania. (y)

Reakcje
11.563 67 1
Iveco bardzo ładnie się w czerwieni prezentuje . Fajnie że herpa zdecydowała się zrobić wersję gazową . Mnie teraz ciekawi która marka następna pojawi sie ze okrągłymi zbiornikami między kołami . Natomiast Jens Bode to w naszej skali klasa sama w sobie . Te modele są pieknie wykonane i nie szkoda na nie pieniędzy wydawać .

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Wykonanie dobre, ale grafika i kolory kiepskie. I właśnie takie można kupić w niskich cenach na e-b.
Nie wiem o których modelach mówisz, że mają kiepskie kolory i kiepską grafikę. Teraz to zwątpiłem w Twoje wypowiedzi.
Ja mam kilka modeli tej spedycji, które możesz obejrzeć w moim temacie ciężarowych na stronach 44, 45, 46, 47, 70, 73, 112, 127, 128, 177, 210, 211. Popatrz i powiedz, który ma kiepską grafikę i kiepskie kolory.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Nie wiem dlaczego Ci się nie podobają. Modele wyglądają tak jak oryginały. Może brakuje niektórym znaczka Scanii na lusterkach czy jakichś drobnych elementów. Dla mnie modele Jens Bode są zrobione bardzo dobrze i jakby Herpa wydawała wszystkie modele w takiej jakości i w takich ilościach detali to byłaby rewelacja... Ale, nie zaśmiecajmy tematu koledze. ;)

OP
OP
Qmaty

Qmaty

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
5.836 235 3
Nie wiem dlaczego Ci się nie podobają. Modele wyglądają tak jak oryginały. Może brakuje niektórym znaczka Scanii na lusterkach czy jakichś drobnych elementów. Dla mnie modele Jens Bode są zrobione bardzo dobrze i jakby Herpa wydawała wszystkie modele w takiej jakości i w takich ilościach detali to byłaby rewelacja... Ale, nie zaśmiecajmy tematu koledze. ;)
Tak jak pisałem wcześniej nie podoba mi się 293709 bo to nie mój gust, żółta też taka sobie i nie chodzi mi o wykonanie, po prostu w 1:1 mi się nie podobają. Co do zaśmiecania: to jest mój temat i możemy śmiecić do woli ;)

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.224 69 0
Świetny model(y), modele Jensa można podzielić na dwie grupy; tak jak ten, spartańskie w stylu "black & white" oraz "full wypas" ocierające
się o azjatycki tuning , oba są fajne, a przez różnorodność styli rzeczą normalną jest że niektóre podobają się bardziej.
Sam mam trzy i uważam że to mało.
Moje propozycje na kolejne modele;
https://transportmodels.dk/product/jens-bode-scania-r620-4x2/?lang=en
a z nowszych generacji takie sąsiedztwo dla Twojego modelu;
https://i.pinimg.com/originals/cb/c2/17/cbc217d1f404c1d776e7cdd4227b4d6a.jpg

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.458 2 0
Pięknie prezentuje się ta Scania w barwach Jens Bode(y)herpa postarała się z wykonaniem przy modelach tej spedycji.Sam posiadam dwa a teraz kiedy obejrzałem kilka prezentowanych przez kolegów na forum modeli tej spedycji zastanawiam się czy powiększyć sobie tą flotę:niepewny:o jeszcze kilka;)a wracając do modelu to gratuluję świetnego nabytku.