• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dioramy DL

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Dorze zerwę, o ile pokażesz mi jak wygląda nowo położony asfalt w realu bez łat i spękań...:)[DOUBLEPOST=1385487925,1385486519][/DOUBLEPOST]

Tu pokazana jest droga bez żadnych skaz tyle ,że z "malunkami"...
Drogę położyłem owszem z "rolki", ale jej waloryzacja nie jest jeszcze ukończona:)

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Jak będziesz waloryzował to ok, myślałem że jak w Wąchocku - asfalt rano z rolki i jazda. Dostrzegłem na placu fajną walącą się szopkę drewnianą - proszę o foto.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.000 108 2
Tempo robót jak dla mnie powalające , codziennie coś nowego aż miło popatrzyć , Daniel nie ma się co dziwić że, Piotrek się do asfaltu przyczepił u nas asfalt na drodze w taki stanie jest tylko do 3 dni po oddaniu nowej drogi i generalnie nikt z nas tak na prawdę nie pamięta jak wygląda porządna równa asfaltowa droga :ROFL::ROFL::ROFL:

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Dzisiaj na "próbę" zagospodarowałem teren bazy "czym tylko popadło"...:D..
Miedzy innymi postawiono ławeczki przy chodniczku i umieszczono hydranty Ppoż...
Kolejne prace związane będą z montowaniem słupów elektrycznych, lamp , oraz poprawieniem skrzydła bramy kolejowej bocznicy zakładowej...:)

DSCN3253 DZ.jpg

DSCN3265 DZ.jpg

DSCN3263 DZ.jpg

DSCN3267DZ.jpg

DSCN3255DZ.jpg

DSCN3258 DZ.jpg

DSCN3252 DZ.jpg

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Postacie będą oczywiście tylko trzeba je umiejętnie dobrać.. Będą pracownicy, operatorzy wózków, dyrektor, piesi, etc...;)[DOUBLEPOST=1385552675][/DOUBLEPOST]Czy białe , betonowe słupki stawiać przy krawężnikach przy wjeździe do bazy?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Coraz lepiej to wygląda. Planujesz jeszcze dać coś w szyby okien budynku? Bo teraz to wygląda jakby w środku nie było mniejszych pomieszczeń tylko jedna duża hala.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Na parterze budynku, do pierwszego piętra jest jedna, wielka hala, natomiast na drugim piętrze, postaram się zrobić jakieś pomieszczenia - "umowne" rzecz jasna;)[DOUBLEPOST=1385553219][/DOUBLEPOST]Trochę poprzestawiałem towary i usunąłem słup telegraficzny z osi bramy wjazdowej do bazy....

DSCN3278 DZ.jpg

DSCN3281 DZ.jpg

DSCN3284 DZ.jpg

DSCN3286 DZ.jpg

DSCN3283 DZ.jpg

DSCN3275 DZ.jpg

DSCN3273 DZ.jpg

DSCN3272DZ.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Jesteś po prostu pełnym realistą jeśli chodzi o dioramy. Dbałość o szczegóły powala na kolana. Gratuluję.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Wychodzę z założenia ,że jeśli to ma być diorama na lata, to każde spojrzenie na nią, nawet kątem oka , od razu musi kojarzyć się z rzeczywistością . Mało tego - skoro ma być także oświetlona, to także musi wyglądać jak mały niebanalny domowy artefakt, dający poczucie ciekawej i schludnej ekspozycji... :)

paulinium

Znany użytkownik
Reakcje
29 0 0
Śledzę postępy w Twojej dioramie.. jestem pod ogromnym wrażeniem.. wszystko zrobione ze szczegółami..
świetnie się ogląda. i już się doczekać nie mogę ludzików ;)
Mnie urzekło to drzewko z czerwonymi owocami.. no i te słupki :) super :)

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.770 56 5
Przed bramą z obydwóch stron powinno być nakapany olej , tak często to wygląda w realu i za bramą zrobiłbym jeszcze szlaban tak często bywało.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.781 13 0
Ślady oleju i przybrudzeń oczywiście jeszcze będą... ale to w finalnej kosmetyce,.... a tym czasem,....po niewielkiej reorganizacji ( wyrywanie ogrodzenia i ponowne patynowanie i sklejanieo_O) - na życzenie "okolicznych mieszkańców" - postawiono, podświetloną budkę telefoniczną z otwieranymi drzwiami, przywiezioną z Niemiec... Teraz można się komunikować ze światem...:D..

DSCN3302 DZ.jpg
[DOUBLEPOST=1385631049,1385629468][/DOUBLEPOST]Budka jednak będzie przestawiona w inne miejsce...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 105
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28