• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dioramy DL

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.131 387 20
Bardzo fajna waloryzacja. Wszystkie elementy wyglądają jak wyjęte żywcem z rzeczywistości. Podobają się. (y)(y)(y)

Młody

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Świetnie to wygląda! Pełen realizm, oglądając zdjęcia mam wrażenie że robiłeś je z okna tego budynku (y). Opowiedz coś o technice wykonania bo też chcę takie :)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.131 387 20
Kapitalnie to wygląda. Jestem pełen podziwu nad realnością tych waloryzacji. Chylę czoła.(y)(y)(y)

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.782 13 0
Płyty betonowe przyklejam do podłoża, następnie maluję farbą betonową Faller, czekam aż farba wyschnie, spryskuję szarą farbą podkładówką w spraju łączenia płyt, czekam aż wyschnie, nanoszę potem biały pigment, dziobiąc pędzlem płyty punktowo i znów nanoszę farbę betonową Faller , tym razem pół-suchym pędzlem. Czekam aż całość wyschnie , potem nacinam spękania skalpelem, odrywam miejscami powierzchnię płyt, znów spryskuję "wykruszone" miejsca podkładówką w sprayu i na koniec mocno nanoszę punktowo biały pigment w miejscach ukruszeń, cieniuje płyty i finalnie spryskuję całość delikatnie lakierem Acrylic Matte Varnish firmy Valleyo.:)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.131 387 20
Trochę pracy z waloryzacją jest, ale efekt niesamowicie realistyczny. Gratuluję.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.782 13 0
Przesunę jednak tylko słupek z siłownikiem;). Nie będę wyrywał przęseł. Będzie węższy wjazd -trudno:) I tak jeszcze mnóstwo różnych elementów jest do zrobienia, więc może potem coś pozmieniam.... Ale dzięki Stefan za cenne info:)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dioramy i makiety 22
Dioramy i makiety 31
Dioramy i makiety 105
Dioramy i makiety 9
Dioramy i makiety 28